< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Kaczynski újabb gigantikus fityiszt mutatott az EU-nak)))Kaczyński pokazał Unii gigantyczny fistatyk

| Mobile | RSS

Kaczynski újabb gigantikus fityiszt mutatott az EU-nak)))Kaczyński pokazał Unii gigantyczny fistatyk


Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke rendkívül határozottan visszautasította az euró bevezetésének lehetőségét. Miniszterelnöke egyetért vele.

szerző:Barabás Júlia, Fotó: Shutterstock

Nemet mondunk az euróra és nemet mondunk az európai árakra is – fejtette ki Jaroslaw Kaczynski, a lengyelországi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Lengyelország tényleges vezetője a Business Insider Polska tudósítása szerint. – Európai fizetéseket akarunk, de nem európai árakat, és ezt a lengyelek többsége támogatja – tette hozzá.

Robban Kaczynski öt pontja

A PiS elnöke szerint az euró csak a gazdaságilag erős országoknak tesz jót, mint amilyen Németország vagy Hollandia, de például szerinte Franciaország veszít rajta, a görögökről nem is szólva. Kérdéses, hogy a lengyel gazdaság nyerne-e rajta, de az biztos, hogy a lengyeleknek kevesebbre futná a pénzükből, mint ha megtartanák a zlotyt.

Az uniós szerződések ugyan az euró bevezetésére kötelezik Lengyelországot (is), ám ennek időpontja nem maghatározott. A PiS vezető politikusa szerint akkor kell lecserélni a zlotyt, ha az ország gazdasági színvonala eléri Németországét, mind a GDP, mind az életszínvonal tekintetében. Mateusz Morawiecki kormányfő egyetértett de facto főnökével. A zloty árfolyamának rugalmas változása az euróhoz képest segíti a lengyel gazdaságot.Kaczynski pártösszefogást szeretne a halasztásrólAz euró bevezetését a nyugat-európai gazdasági szint eléréséig megakadályozó nyilatkozat aláírását ajánlotta szerdán a többi nagy lengyel parlamenti frakció vezetőjének Jaroslaw Kaczynski – írta az MTI. A lengyel kormánypárt elnöke nyilatkozat-tervezetet küldött a legfontosabb lengyel parlamenti tömörülések vezetőinek. Ez arról szól, hogy garantálják: Lengyelországban nem vezetik be az eurót, “amíg nem érjük el a határainktól nyugatra fekvő országok gazdasági szintjét”.A lengyel nemzeti pénznem, a zloty védi a hazai gazdaságot a sokkhatásoktól, gyorsabb fejlődést biztosít, miközben az euróövezet manapság “a stagnálás zónája” – érvelt a pártelnök. Az általa már aláírt dokumentum eltekint a pártpolitikai különbségektől, mert az állam pénzügyi érdekeit szolgálja. Reményét fejezte ki, hogy a közös nyilatkozat “a lengyel politikai osztály érettségét” mutatja majd.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke már szombaton, a párt egyik, az európai parlamenti választást megelőző kampánygyűlésén úgy értékelte: Lengyelország jelenleg veszítene a közös európai pénznem bevezetésével. “Egyszer bevezetjük az eurót, mert az Európai Unió tagjai vagyunk és leszünk, de akkor tesszük ezt, amikor ez a mi érdekünket szolgálja, amikor elérjük a németországihoz hasonló szintet” – jelentette ki a kampánygyűlésen Kaczynski.

A PO egykori elnöke és volt lengyel kormányfő, az Európai Tanács élén jelenleg álló Donald Tusk 2008-ban még azt nyilatkozta, hogy Lengyelország 2011-ben csatlakozik az euróövezethez.

fecsego.eu/napi gazdaság

Kaczyński pokazał Unii gigantyczny fistatyk

Jarosław Kaczyński, prezes polskiego rządu, prezes PiS, zdecydowanie odrzucił możliwość wprowadzenia euro. Premier zgadza się z nią.

autorstwa Barabás Júlia, Zdjęcie: Shutterstock

Mówimy „nie” dla euro i mówimy „nie” dla cen europejskich ”- powiedział Jarosław Kaczyński, prezes polskiego rządu, prezes PiS, rzeczywisty lider Polski, według Business Insider Polska. „Chcemy europejskich płatności, ale nie europejskich cen, a to popiera większość Polaków” – dodał.
Pięć punktów Robbana Kaczyńskiego

Według prezesa PiS euro jest dobre tylko dla krajów silnych gospodarczo, takich jak Niemcy czy Holandia, ale na przykład Francja traci, nie wspominając o Grekach. Wątpliwe jest, czy polska gospodarka wygra, ale jest pewne, że Polacy będą mniej oszczędzać na pieniądzach, niż trzymaliby złotego.

Chociaż traktaty UE zobowiązują Polskę (również) do wprowadzenia euro, nie określa się jej daty. Według starszego polityka PiS złoty musi zostać zastąpiony, jeśli poziom gospodarczy kraju osiągnie Niemcy, zarówno pod względem PKB, jak i poziomu życia. Premier Mateusz Morawiecki zgodził się ze swoim de facto szefem. Elastyczny kurs złotego w stosunku do euro pomaga polskiej gospodarce. Prezydent polskiego rządu przesłał projekt oświadczenia liderom najważniejszych polskich zgromadzeń parlamentarnych. Chodzi o zagwarantowanie, że euro nie zostanie wprowadzone w Polsce, „dopóki nie osiągniemy poziomu gospodarczego krajów na zachód od naszych granic”. „Strefa stagnacji” – przekonywał prezydent partii. Dokument, który już podpisał, odbiega od partyjnych różnic politycznych, ponieważ służy interesom finansowym państwa. Wyraził nadzieję, że wspólne oświadczenie pokaże „dojrzałość polskiej klasy politycznej”.

Gubernator Prawa rządzącego i sprawiedliwości (PiS) w sobotę podczas jednej z przedwyborczych wyborów w Parlamencie Europejskim oszacował, że Polska utraci wspólną europejską walutę. „Kiedyś przyjmiemy euro, ponieważ jesteśmy i będziemy członkami Unii Europejskiej, ale zrobimy to, gdy służy naszym interesom, kiedy osiągniemy poziom podobny do Niemiec” – ogłosił Kaczyński na spotkaniu kampanii.

Były prezydent PO i były polski premier Donald Tusk, obecnie szef Rady Europejskiej, powiedział w 2008 r., Że Polska dołączy do strefy euro w 2011 r.

fecsego.eu/day farm

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |