< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ///Baseball ütővel ütötte apját – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ///Baseball ütővel ütötte apját – vádat emelt a főügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly év végén okozott életveszélyes sérüléseket az őt egyébként rendszeresen zaklató édesapjának.

A vádirat szerint vádlott édesanyjával élt szegedi ingatlanukban, ahonnan a szülők válásának okán édesapja korábban már elköltözött. Ennek ellenére sértett több alkalommal is rendszertelenül, váratlanul megjelent az ingatlanban, ott nem látták szívesen, ebből számtalan konfliktus alakult ki. Sértett egyébként italozó életmódot folytatott és agresszíven is viselkedett és többször kellett őt onnan elzavarni. Sértett 2018. november 21. napján este 9 óra körüli időben jelent meg ismételten a vádlott és édesanyja által lakott ingatlannál, majd a redőnyön bekopogtatva hívogatta vádlottat, hogy jöjjön ki, mert vele szeretne beszélni. Vádlott felszólította a sértettet, hogy távozzon el, nem kíván vele találkozni, majd mivel a kérése nem talált meghallgatást, a házból kihozott egy közel 80 cm hosszúságú baseball ütőt és három alkalommal a sértettet felsőtesten ütötte, aki ezt követően elhagyta az ingatlant.

Másnap a sértett egy bevásárlóközpontban rosszul lett, a biztonsági őrök hívattak részére mentőt, majd súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították. A sértetten lépszakadás miatt műtétet végeztek el és a lépét eltávolították. A sértett egyébként bordatörést is elszenvedett a vádlotti bántalmazás következtében, míg sérülései összességében közvetlenül életveszélyesek voltak.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. április 18.

                                                             Dr. Kopasz Zsolt                                                                                                                         főügyész          

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |