< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját az EP-választásra((Dialogue MSZP, listes LMP et DK pour la sélection du PE

| Mobile | RSS

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját az EP-választásra((Dialogue MSZP, listes LMP et DK pour la sélection du PE


Fotó: Népszava/ Tóth Gergő

Összegyűjtötték a szükséges 20 ezer érvényes ajánlást, a korábban nyilvántartásba vett Jobbikhoz, Fidesz-KDNP-hez, Momentumhoz és a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonlóan.

Nyilvántartásba vette az MSZP-Párbeszéd Magyarországért, a Lehet Más a Politika (LMP) és a Demokratikus Koalíció (DK) listáját a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A bejelentések megfeleltek a feltételeknek és a pártok összegyűjtötték a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlást.

  • Az MSZP-Párbeszéd 48 nevet tartalmazó listáját Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és frakcióvezetője vezeti.
  • Az LMP 28 névből álló listájának élén Vágó Gábor korábbi országgyűlési képviselő szerepel.
  • A DK 36 nevet felsoroló listáját Dobrev Klára, a párt alapító tagja vezeti.

Az NVB korábban már nyilvántartásba vette a Jobbik, a Fidesz-KDNP, a Momentum Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom listáját.A választáson indulni szándékozó pártoknak április 23-án 16 óráig kell leadniuk az összegyűjtött 20 ezer érvényes ajánlást és bejelenteniük a listájukat. A listán legfeljebb háromszor annyi, azaz 63 jelölt állítható, mint a megszerezhető mandátumok száma, de a szavazólapra csak az első öt jelölt neve kerül fel. A jelöltek sorrendjét a párt határozza meg. A lista bejelentése után a sorrendet nem lehet módosítani, nem lehet a listára új nevet felvenni, és nem lehet róla levenni sem. Ha valamelyik jelölt a listáról kiesik – mert elveszíti választójogát vagy írásban lemond a jelölésről -, helyére a listán soron következő lép. A listát és az azon szereplő jelölteket az NVB legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon veszi nyilvántartásba.

Népszava-MTI

forrás:népszava online

Dialogue MSZP, listes LMP et DK pour la sélection du PE

Photo de Népszava / Gergő Tóth

Les 20 000 recommandations valables nécessaires ont été collectées, à l’instar du Jobbik, du Fidesz-KDNP, du Momentum et de notre mouvement à la maison, précédemment inscrits.

Il a inscrit le dialogue MSZP pour la Hongrie, la liste des autres politiques (LMP) et la coalition démocratique (DK) à l’élection du Parlement européen (PE) du 26 mai à la Commission électorale nationale (NVB). Les annonces remplissaient les conditions et les parties réunissaient 20 000 recommandations valables d’inscription.

La liste des MSZP-Dialogue avec 48 noms est dirigée par Bertalan Tóth, président du MSZP et chef de la faction.
Gábor Vágó, ancien membre du Parlement, est en tête de la liste des 28 noms du LMP.
La liste de DK 36 est menée par Klara Dobrev, membre fondateur du parti.

La NVB a déjà enregistré une liste de Jobbik, Fidesz-KDNP, Momentum Movement et Our Hungary Movement. Vous pouvez définir jusqu’à trois fois le nombre de candidats, soit 63, sur le nombre de mandats pouvant être obtenus, mais seuls les noms des cinq premiers candidats seront inscrits sur le bulletin de vote. L’ordre des candidats est déterminé par le parti. Une fois la liste annoncée, l’ordre ne peut plus être modifié, aucun nouveau nom ne peut être ajouté à la liste ni ne peut en être supprimé. Si un candidat ne se trouve plus sur la liste parce qu’il perd son droit de vote ou renonce par écrit à sa candidature, il sera remplacé par le suivant sur la liste. La liste et les candidats qui y figurent doivent être enregistrés par la NVB au plus tard le quatrième jour suivant la notification.

Voix-MTI populaire

source: mot populaire en ligne

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |