< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba / Blog article: Sajtóhírek EU/Friss mandátumbecslés a következő Európai Parlamentről (EU28)

| Mobile | RSS

Sajtóhírek EU/Friss mandátumbecslés a következő Európai Parlamentről (EU28)

2019. április 30. | hozzászólás | EU Sajtószoba

A Parlament csütörtökön nyilvánosságra hozta az következő, 751 fős EP-re vonatkozó negyedik és utolsó mandátumbecslést. Az előrejelzés április 15-ig végzett nemzeti felméréseken alapul.

A 28 tagállamban bemutatott közvélemény-kutatásokon alapuló előrejelzés megmutatja, hogy hogyan nézhet majd ki a Parlament összetétele a következő, kilencedik ciklusban.

Az adatok 43 helyi, országos közvélemény-kutató intézet megbízható felmérésein alapulnak, amelyeket a Parlament felkérésére a Kantar Public összesített.

A Parlament az összehasonlítás megkönnyítése érdekében az előző, március 29-én bemutatott mandátumbecslést is frissítette az Egyesült Királyságra vonatkozó adatokkal.

A pártokat abban az esetben sorolták be képviselőcsoportba, ha a képviselőcsoport már létezik vagy ha a párt a képviselőcsoportba tartozó európai politikai párt tagja. A szándékaikat eddig nem közlő új politikai pártok és mozgalmak az „Egyéb” kategóriában szerepelnek.

Minden adat letölthető excel formátumban a választási sajtóanyagból (A következő Parlament mandátumainak előrejelzése fejezet).

Az európai választásokat 2019. május 23-26. között tartják

forrás:EU Sajtóhírek

Leave a Reply 172 megnézve, 2 alkalommal mai nap |