< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor szerint Manfred Weber alkalmatlan ez Európai Bizottság vezetésére///Selon Viktor Orbán, Manfred Weber est incapable de diriger cette Commission européenne

| Mobile | RSS

Orbán Viktor szerint Manfred Weber alkalmatlan ez Európai Bizottság vezetésére///Selon Viktor Orbán, Manfred Weber est incapable de diriger cette Commission européenne

168 óra

2019. május 6.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral tartott sajtótájékoztatót hétfőn a magyar kormányfő Budapesten, amelyen világossá tette, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, Manfred Webert alkalmatlan jelöltnek tartja az Európai Bizottság vezetésére.

 „Baráti tárgyalásokon vagyunk túl, a kétoldalú kapcsolatok rendezettek és sikeresek” – kezdte Orbán Viktor, aki szerint fontos kérdés volt az európai biztonság és a határvédelem kérdése, hiszen Magyarország Ausztria határszakaszát is védi, ráadásul mióta jobboldali kormány van Ausztriában, azóta az osztrák kormány is bevándorlóellenes.

Orbán hozzátette: azért is értett egyet mindenben az osztrák politikussal, mert mindketten változást szeretnének Európában,

fontosnak tartják a keresztény értékeket, és ellenzik a bevándorlást.

“Ha Ausztriában lehetséges, hogy a jobbközép együttműködik a jobboldallal, akkor ez Európában is megtörténhet” – mondta a magyar kormányfő.

Az osztrák alkancellár az európai parlamenti választásokról is beszélt, feltételezi, hogy a hazafias pártok erősödni fognak, és először a történelem során egy hazafias európai frakció is létrejöhet. Ezért azt is reméli, hogy az Európai Néppárt felülbírálja a hazafias pártokkal szembeni kirekesztés politikáját.

Orbán Viktor elmondta:

ebben a pillanatban úgy fest, hogy a bevándorláspárti politikai erők előnyben vannak, de a hazafias pártok előretörésével kiegyensúlyozottabb helyzetet fog eredményezni.

Ezután kifejtette: a jelenlegi jelöltekről úgy gondolja, hogy alkalmatlanok az Európai Bizottság vezetésére. A Reuters rákérdezett, hogy ezzel Manfred Weberre is gondolt-e, a válaszában pedig Orbán egyértelművé tette az álláspontját.

„A magyar miniszterelnököt a magyar választópolgárok bízták meg,

Weber pedig azt mondta, hogy a magyarok szavazatával nem kíván bizottsági elnök lenni.

Ez olyan súlyos mondat, hogy ezek utána a magyar kormány nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy olyan embert támogat, aki eleve bejelenti, hogy nem tart igényt a magyarok szavazataira.

Sajnáljuk, hogy így alakult, de nekünk ezt figyelembe kell vennünk. Keressük a megfelelő jelöltet – tette hozzá Orbán.

(A hvg.hu nyomán)

fecsego.eu/168 óra

Selon Viktor Orbán, Manfred Weber est incapable de diriger cette Commission européenne
6 mai 2019 | commentaires | Salle de presse de l’UE, Nouvelles bavardes
168 heures
6 mai 2019

  • AUTEUR: 168 HEURES

Heinz-Christian Strache a tenu lundi avec le chancelier autrichien une conférence de presse auprès du gouvernement hongrois à Budapest, dans laquelle il a été précisé que Manfred Webert, le principal candidat du Parti populaire européen, était inéligible pour la Commission européenne.

 “Nous sommes finis pour des discussions amicales, les relations bilatérales sont organisées et fructueuses”, a déclaré Viktor Orbán, soulignant que la question de la sécurité européenne et de la protection des frontières était une question importante. En effet, la Hongrie protège également la section frontalière de l’Autriche. Depuis, le gouvernement autrichien a anti-immigrés.

Orbán a ajouté qu’il était également d’accord avec le politicien autrichien parce qu’ils souhaitaient tous les deux un changement en Europe,

ils considèrent les valeurs chrétiennes comme importantes et s’opposent à l’immigration.

“Si en Autriche, il est possible que le centre-droit coopère avec le côté droit, cela peut arriver en Europe”, a déclaré le Premier ministre hongrois.

La chancelière autrichienne a également parlé des élections au Parlement européen, en supposant que les partis patriotiques seraient renforcés et que, pour la première fois, une faction européenne patriotique pourrait être formée. Par conséquent, il espère également que le Parti populaire européen outrepassera sa politique d’exclusion contre les partis patriotiques.

Viktor Orbán a déclaré:

pour le moment, il semble que les forces politiques en matière d’immigration aient une préférence, mais conduiront à une situation plus équilibrée avec l’avènement des partis patriotiques.

Il a ensuite expliqué que, selon vous, les candidats actuels étaient insuffisants pour diriger la Commission européenne. Reuters m’a demandé s’il pensait à Manfred Weber et Orbán a précisé son point de vue.

“Le Premier ministre hongrois a été nommé par l’électorat hongrois,

Weber a déclaré qu’il ne serait pas président du comité avec le vote des Hongrois.

C’est une peine tellement grave qu’après cela, le gouvernement hongrois ne sera plus en mesure de soutenir une personne qui déclare d’abord ne pas réclamer les suffrages des Hongrois.

Nous sommes désolés d’entendre cela, mais nous devons en tenir compte. Nous recherchons le bon candidat, a ajouté Orbán.

(Suivant hvg.hu)

fecsego.eu/168 heures

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |