< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Megerősítheti a baloldalt Orbán Viktor döntése((La décision de Viktor Orbán peut être confirmée par la gauche

| Mobile | RSS

Megerősítheti a baloldalt Orbán Viktor döntése((La décision de Viktor Orbán peut être confirmée par la gauche

Várhatóan nem fogja felforgatni az európai parlamenti erőviszonyokat az euroszkeptikus pártok megerősödése, más kérdés, milyen változást okoz az új pártok megjelenése, illetve mivel járnak az olyan helyezkedések, mint például a Fidesz esetleges kiválása az Európai Néppártból. Orbán Viktor hétfőn beleszállt az EPP vezetőjébe, Manfred Weberbe, ahol újabb front nyílt. szerző:Komócsin Sándor, Fotó: Getty Images o

Az Európai Parlament (EP) két nagy pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) és a Szocialisták és Demokraták (S&D) megőrzi többségét a május végi EP-választások után, az új szín a kisebb politikai erők megerősödése viheti majd az európai politikába – erősítette meg a korábbi előrejelzéseket a legfrissebb felmérés, amelyet az euronews.com hozott nyilvánosságra. Az EPP 41, az S&D 32 mandátum veszteséggel számolhat 2014-es végeredményhez képest. Ez nagyjából borítékolható, így bizonytalanságot más pártok háza táján találhatjuk.

Orbán: a kormány nem támogathatja Manfred Webert

Az első számú kiszámíthatatlan elem a brit választás eredménye, ezen belül a nacionalista népvezér, Nigel Farage frissen alapított pártja, a Brexit Párt szereplése. A közvélemény-kutatások szerint ez a politikai erő vezeti a szigetország népszerűségi listáit, ám nem világos, hogy melyik euroszkeptikus pártcsaládhoz csatlakozhat az EP-ben. A mérsékelt oldalon Emmanuel Macron centrumpártjának szereplése okoz bizonytalanságot. Öt évvel ezelőtt még ez a párt sem létezett még, és bár csatlakozhat a liberális ALDE pártcsaládhoz, egyelőre formálisan nem kötelezte el magát hozzájuk.

Nyertesek és vesztesek

A friss felmérés szerint a májusi politikai meccs két nagy nyertese az ALDE és az erősen euroszkeptikus Népek és Nemzetek Európai Szövetsége (EAPN) lesz. Az előbbi 35 plusz képviselői helyet szerezhet, míg az utóbbi 45 mandátumot. Így az EP centrumában masszív többség alakulhat ki, amihez az EPP 180, az S&D 159 és az ALDE 102 képviselővel járulhat hozzá a britek jelenléte miatt egyelőre továbbra is 751 fős parlamentben. Ha a várhatóan plusz eggyel, 51 fősre gyarapodó Zöldeket is figyelembe vesszük, már majdnem kétharmados lehet az így összeálló többség.

Az EAPN a jelenlegi Nemzet és Szabadság Európája (EFN) pártcsalád átalakulásával jöhet létre: az olasz Matteo Salvni radikális jobboldali Ligája, amely jelenleg Északi Ligaként szerepel ebben, jóval nagyobb súllyal folytathatja pályafutását az EAPN-ben. A pártcsaládod jelenleg a francia Nemzeti Gyűlés elnöke, Marine Le Pen vezeti, ebben a csapatban játszik az Osztrák Szabadságpárt és a német Alternatíva Németországnak is.

Figyelik Orbánt

A politikai elemzők külön figyelemmel kísérik a Fideszt vezető Orbán Viktor manőverezését. A párt jelenleg az EPP felfüggesztett tagja, ám az elmúlt napokban tovább mélyült az ellentéte a pártcsaláddal. A magyar kormányfő kijelentette, hogy nem támogatja az EPP európai bizottsági elnökjelöltjét, Mafred Webert, mire a pártcsalád részéről – a Politico jelentése szerint – rövid üzenetet kapott: az Néppárt támogatását élvező bizottsági elnököt (Jean-Claude Junckert) már korábban is megválasztották a Fidesz EP-képviselőinek szavazatai nélkül.

Annegret Kramp-Karrenbauer, a német CDU, a Néppárt legnagyobb politikai erejének elnöke szintén reagált Orbán Viktor megjegyzésére. Úgy látja, a magyar vezető eldöntötte, hogy kiviszi a pártját az EPP-ből. Említett megjegyzése mellett erre utal, hogy egymás után fogad ismert euroszkeptikus politikusokat, köztük Matteo Salvini olasz belügyminisztert. Sebastian Kurz osztrák kancellár óvatosabban fogalmazott: Weber támogatásának visszavonása nem befolyásolja azt az eljárást, amelyet az EPP indított a Fidesz tagságának felülvizsgálatára.

Az elemzői találgatások szerint a Fidesz, ha kilép az EPP-ből, akkor a Salvini befolyása alá kerülő EAPN-hez csatlakozhat. Mivel a magyar kormánypárt várhatóan 12-13 képviselőt küld az EP-be, ezzel a helyezkedéssel nagy szívességet tehet az “ősellenfélnek”, a mérsékelt baloldalnak, mert minimálisra csökkentheti a különbséget az EPP és az S&D mandátumai között. Az utóbbi kettő viszonyában tehát megerősítheti a baloldalt.

fecsego.eu/napi gazdaság

La décision de Viktor Orbán peut être confirmée par la gauche

Le renforcement des partis eurosceptiques ne devrait pas miner la puissance du Parlement européen. Une autre question concerne le changement d’apparition des nouveaux partis et le positionnement de telles positions comme le retrait possible du Fidesz du parti populaire européen. Viktor Orbán est arrivé à la tête du PPE lundi, Manfred Weber, où il a ouvert un autre front. Photo de Komócsin Sándor, Photo: Getty Images o

Les deux grandes familles du Parlement européen (PE), le Parti populaire européen (PPE) et les Socialistes et Démocrates (S & D) conservent la plupart des élections au Parlement européen à la fin du mois de mai. La nouvelle couleur renforcera les forces politiques de l’Union européenne. Les anciennes prévisions sont publiées dans le dernier sondage Euronews.com. EPP 41, S & D 32, peut compter sur une perte de son résultat de 2014. Cela peut être approximativement résumé, de sorte que l’incertitude règne chez les autres partis.
Orbán: Le gouvernement ne peut pas soutenir Manfred Webert

Le premier élément imprévisible est le résultat des élections britanniques, notamment le parti nouvellement créé du leader nationaliste Nigel Farage, le Brexit Party. Selon les sondages d’opinion, cette force politique figure en tête de la popularité de l’île, mais il est difficile de savoir quelle famille eurosceptique rejoindre le PE. Du côté modéré, la présence du parti central d’Emmanuel Macron est source d’incertitude. Il y a cinq ans, même ce parti n’existait pas et, bien qu’il puisse rejoindre la famille libérale du parti ALDE, il ne s’y est pas officiellement engagé pour le moment.

Gagnants et perdants

Selon une étude récente, les deux grands gagnants du match politique de mai seront l’ADLE et l’Alliance européenne des peuples et des nations eucharistiques (EAPN). Le premier compte 35 sièges et plus, tandis que les 45 derniers. Ainsi, il pourrait y avoir une majorité massive au centre du PE, les PPE 180, S & D 159 et ALDE 102 contribuant pour le moment au parlement composé de 751 membres. Si nous prenons en compte les Verts, qui devraient augmenter de un, à 51, nous pouvons déjà avoir près des deux tiers du total.

L’EAPN peut être transformé avec la transformation de la famille actuelle du parti National and Freedom Europe (EFN): la Ligue de droite radicale de l’italien Matteo Salvni, actuellement présente sous le nom de Ligue du Nord, pèse beaucoup plus lourd dans l’EAPN. Votre famille est actuellement dirigée par la présidente de l’Assemblée nationale française, Marine Le Pen, et le parti autrichien pour la liberté et l’alternative allemande pour l’Allemagne.

Ils regardent Orbán

Les analystes politiques accordent une attention particulière aux manœuvres de Viktor Orbán, dirigeant du Fidesz. Le parti est actuellement un membre suspendu du PPE, mais ces derniers jours, le contraire de la famille du parti s’est approfondi. Le Premier ministre hongrois a déclaré qu’il ne soutenait pas le président désigné du PPE de la Commission européenne, Mafred Webert, qui a reçu un bref message de la part de la famille du parti, selon le rapport Politico: le président de la Commission (Jean-Claude Juncker), soutenu par le Parti populaire, avait déjà été élu au PE Fidesz. sans le vote de leurs représentants.

Annegret Kramp-Karrenbauer, CDU allemande, présidente du plus grand pouvoir politique du Parti populaire, a également répondu au commentaire de Viktor Orbán. Il pense que le dirigeant hongrois a décidé de retirer son parti du PPE. En plus de ses remarques, il mentionne le fait qu’il a reçu successivement des hommes politiques eurosceptiques connus, notamment Matteo Salvini, ministre italien de l’Intérieur. Le chancelier autrichien de Sebastian Kurz a déclaré avec plus de prudence: le retrait du soutien de Weber n’affecte pas la procédure engagée par le PPE pour revoir la composition du Fidesz.

Les analystes spéculent que Fidesz, à la sortie du PPE, peut rejoindre l’EAPN sous l’influence de Salvini. Comme le parti gouvernemental hongrois devrait envoyer de 12 à 13 députés, cette position peut faire beaucoup de bien à “l’anti-ancêtre”, la gauche modérée, car elle peut minimiser la différence entre les mandats du PPE et du S & D. Donc, dans la relation entre les deux derniers, vous pouvez confirmer la gauche.

fecsego.eu/day farm

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |