< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: A spanyol miatt kevesebb magyar dinnye lesz a piacon a szezon elején, de majd nyilván átcímkézik azt is

| Mobile | RSS

A spanyol miatt kevesebb magyar dinnye lesz a piacon a szezon elején, de majd nyilván átcímkézik azt is

2019. május 9. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A sárgadinnyével indul májusban a dinnyeszezon, de a magyar termelők nehéz helyzetbe kerülhetnek a szezon elején – írja a Világgazdaság nyomán a hvg.hu.

A magyarországi időjárás eddig kedvezett a dinnyetermelőknek, csak a május eleji hidegebb időjárás okozott gondot, de Spanyolországban a vártnál hűvösebb volt az idő, ezért ott eltolódott a dinnyeszezon és így összecsúszhat a hazaival.

Ez azt jelenti, hogy a magyar dinnye nehezebben kerülhet a piacra a szezon elején, és az idén is nehéz lesz kilónként száz forint felett adni a magyar dinnyét, holott ez alatt nem nyereséges a termesztés.

A lap megjegyzi azt is, hogy bár folyamatosan csökken a dinnyetermesztés területe Magyarországon, a fejlesztéseknek köszönhetően nőnek a termésátlagok, ezért általában véve nem lesz kevesebb magyar dinnye.

Jókora vihart kavart a múlt héten a 24.hu híre, amely szerint a Budapesti Nagybani Piacon mázsaszám címkézik át a spanyol epret, hogy a vevők magyarnak gondolják. Ezen persze óriási az extraprofit. Mint utóbb kiderült, több kereskedő hasonlóan jár el az import görögdinnyével is.  

fecsego.ej/168 óra

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |