< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Ilyen nincs: utolsó pillanatban lőtt góllal jutott a BL-döntőbe a Tottenham

| Mobile | RSS

Ilyen nincs: utolsó pillanatban lőtt góllal jutott a BL-döntőbe a Tottenham

2019. május 9. | hozzászólás | Sport

Az első meccsen, Angliában az Ajax nyert 1:0-ára, a második meccsen pedig már 2:0-ára is vezettek a hollandok, mégis az angolok örülhettek a végén. Lucas Moura egymaga három gólt szerzett. Őrült meccs volt ez is. A BL-döntőben angol házirangadót rendeznek majd.

Ilyen nincs: utolsó pillanatban lőtt góllal jutott a BL-döntőbe a Tottenham

A Tottenham Hotspur játékosainak öröme (fotó: Reuters)

Erősen kezdett az Ajax azok után, hogy idegenben az első meccsen 1:0-ára legyőzték a Tottenham Hotspur együttesét. Matthijs de Ligt ugyanis már az 5. percben megszerezte a vezetést a hollandoknak, melyet Hakim Ziyech a 35. percben tovább növelt. Igaz, az angolok sem tétlenkedtek, ők azonban az első félidőben csak egy kapufáig jutottak.

Úgy nézett ki tehát, hogy simán menetel a döntő felé a holland gárda, azonban a Tottenham játékosai máshogy gondolták és a második játékrészre feljebb kapcsoltak pár fokozattal. Lucas Moura volt a kulcsfigura, aki az 55., majd az 59. percben is betalált, egálra hozva az állást. Ez azt jelentette, hogy ha még egy gólt lőnek az angolok, idegenben lőtt több találattal már ők jutnak a fináléba.

ajax-játékosok fekszenek a földön a mérkőzést követően (fotó: reuters)

Ajax-játékosok fekszenek a földön a mérkőzést követően (fotó: Reuters)

Az utolsó húsz percben óriási iramot diktáltak a csapatok, mindkét kapus bravúros védéseket mutatott be, az Ajax még a kapufát is eltalálta, azonban a rendes játékidőben nem született újabb gól. Az 5 perces hosszabbításban viszont már igen, Moura megszerezte harmadik találatát is a ráadás utolsó percében. Bár a bíró még tovább engedte a meccset, az Ajax a végül 9 percre nyúló hosszabbításban már nem tudott gólt rúgni, így a Liverpool után a Tottenham is csodát téve jutott be a június elsejei, madridi BL-döntőbe, azaz angol házidöntőt rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap este a Liverpool tett csodát a BL-ben, miután a Barcelonában elszenvedett 3:0-ás vereséget követően hazai pályán 4:0-ára kiütötték a katalánokat és döntőbe jutottak.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |