< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Fegyverek, motorok és egy széf – elképesztő, mire bukkant a Heti Napló stábja

| Mobile | RSS

Fegyverek, motorok és egy széf – elképesztő, mire bukkant a Heti Napló stábja

Fegyverek, motorok, széfek, pénzkazetták. A seftes, a nepper, betörő, a bérgyilkos, vagy csak egy egyszerű biciklitolvaj. A közös pont a víz mélye. A Heti Napló riportja.

A mágneshorgászat lényege egy kötélre erősített nagyon erős mágneskorong, ami még a mély iszap alól is képes a felszínre ráncigálni a vízbe dobott fémtárgyakat.

Minden horgász első és legfontosabb dolga természetesen összeállítani a szereléket. Dávid és Erik veterán mágneshorgászok, ők segítenek eligazodni a Heti Napló munkatársainak és persze a nézőknek a víz alatti világban.


Dávid és Erik a mágneseket aszerint osztályozzák, hogy mennyire erősek, vagyis mekkora súlyt képesek megmozdítani.


A szakemberek javaslatára a Heti Napló stábja szigetszentmiklósi Duna-ág egyik idilli partszakaszára érkezik. Széf, kerékbilincs, lövedéktartó doboz és persze horgászbotok, ezek mind itt voltak a stég környékén. Dávidék viszont egy ideje pihentették a terepet és az embereket ismerve ez elég volt ahhoz, hogy még ebben a félreeső paradicsomi környezetben is teleszórják mindenfélével.

De találtak még üres széfet is, amit valószínűleg kasszafúrók dobtak a vízbe, sőt olyan pénzkazettát is, ami tele volt 50-es évekből száramzó német márkával. Sőt géppisztolyt is, amit ilyenkor le kell jelenteni a rendőrségen.

Erikéknek a rendőrség még partneri együttműködést ajánlott fel. Ha egy bűncselekmény során felmerül a gyanú, hogy a bűntárgyaktól valaki így próbált megszabadulni, őket fogják keresni.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |