< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A fideszesek több mint fele helyeselné, ha nem a kormány osztaná el az EU-s pénzeket))Plus de la moitié des fideszes approuveraient de ne pas partager l’argent de l’UE avec le gouvernement

| Mobile | RSS

A fideszesek több mint fele helyeselné, ha nem a kormány osztaná el az EU-s pénzeket))Plus de la moitié des fideszes approuveraient de ne pas partager l’argent de l’UE avec le gouvernement

Egészségügyre és oktatásra költené az EU-s támogatásokat a magyarok többsége. Ez derült ki a Medián felméréséből, amelynek legérdekesebb eredménye: a fideszes szavazók fele helyeselné, ha nem a magyar kormány, hanem egy EU-s intézmény osztaná szét ezeket a támogatásokat.

A fideszesek több mint fele helyeselné, ha nem a kormány osztaná el az EU-s pénzeket

A Medián március végén, április elején készített egy kutatást a témában a Momentum megbízásából arról, hogy mire költenék a magyarok az EU-támogatásokat, illetve hogy kinek kellene felügyelnie a pénzek szétosztását.

Az Indexhez is eljutott a kutatás eredménye, amelyből kiderül: a Momentum nem véletlenül tette a fő kampányüzenetévé, hogy csak kórházra, iskolára és munkahelyekre költse Magyarország az EU-pénzeket.

A magyarok ugyanis főleg az egészségügyre és az oktatásra fordítanák az uniós forrásokat.

Emellett érdekes azonban megnézni, hogy a Fidesz szavazói mit válaszolnak az EU-támogatásokat érintő kérdésekre.

A Medián 1200 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív kutatása szerint a teljes népesség 68 százaléka helyeselné, hogy az Európai Uniótól kapott támogatásokat „a jövőben csak és kizárólag oktatásra, egészségügyre és munkahelyre költsük”, 28 % nem helyeselné, 4 % nem tudja.

Érdekesség, hogy a Fidesz szavazói körében is többséget kapott az elképzelés: 61 százalék helyeselné, ha csak ezekre menne az EU-s pénz (37 százalék a nem helyeslők aránya).

Arra a kérdésre, hogy helyeselnék-e a szavazók, hogy „a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem egy független európai intézmény ossza ki és felügyelje” a kutatás szerint a teljes népesség 65 százaléka felelte azt, hogy egyetért, 30 százalék van ellene, 5 százalék nem tudja.

A Medián arra is rákérdezett, hogy az emberek mire fordítanák a legtöbb EU-s támogatást. Többet is lehetett említeni, így a következő sorrend alakult ki:

1.    Egészségügy: 91 százalék említette, 64 százalék elsőként.
2.    Oktatás: 50 százalék említette, 8 százalék elsőként.
3.    Infrastrukturális beruházások: 47 százalék említette, 8 százalék elsőként.

A magyarok úgy látják, hogy a csatlakozásunk óta eltelt időszakban infrastruktúrára, sportra és városfejlesztésre érkezett a legtöbb pénz. Ezek szerint a többség változtatna a pénzek elosztásán.

forrás:/atv.hu/Index

Plus de la moitié des fideszes approuveraient de ne pas partager l’argent de l’UE avec le gouvernement

La majorité des Hongrois dépenserait des fonds de l’UE pour la santé et l’éducation. Cela a été révélé par l’enquête de la médiane, dont le résultat le plus intéressant a été que la moitié des électeurs du fidesz accepteraient de ne pas distribuer ces subventions par une institution de l’UE mais par une institution de l’UE.
Plus de la moitié des fideszes approuveraient de ne pas partager l’argent de l’UE avec le gouvernement

À la fin du mois de mars et au début du mois d’avril, le Médian a mené une étude sur le sujet, commandée par Momentum, sur ce que les Hongrois dépenseraient en fonds européens et sur qui devrait superviser la distribution des fonds.

L’indice a également obtenu le résultat de l’étude, qui montre que Momentum n’a pas accidentellement transmis le message principal de la campagne, à savoir dépenser l’argent de la Hongrie pour les hôpitaux, les écoles et les emplois.

Les Hongrois dépenseraient des fonds de l'UE principalement dans les domaines de la santé et de l'éducation.

Cependant, il est également intéressant de voir ce que les électeurs du Fidesz répondent aux questions concernant le soutien de l’UE.

Selon une enquête représentative de la médiane basée sur 1 200 personnes, 68% de la population totale seraient d’accord pour dire que l’Union européenne ne devrait “dépenser que pour l’éducation, la santé et le travail”, 28% ne seraient pas d’accord et 4% ne savent pas.

Il est intéressant de noter que l’idée d’une majorité des électeurs du Fidesz était la même: 61% approuveraient si seulement l’argent de l’Union leur était destiné (37% était la proportion de non-répondants).

Selon l’enquête, 65% de la population totale ont déclaré que les électeurs diraient que “l’Union européenne ne devrait plus affecter et superviser l’Union européenne à l’avenir pour soutenir la lutte contre la corruption”. pour être d’accord, 30% sont contre, 5% ne savent pas.

The Median a également demandé quelles personnes dépenseraient la majeure partie de leur soutien de l’UE. Il y avait plus à mentionner, donc l’ordre suivant a émergé:

  1. Santé: 91% ont mentionné 64% en premier.
  2. Éducation: 50% ont mentionné 8% en premier.
  3. Investissements dans les infrastructures: 47% ont mentionné 8% en premier.

Les Hongrois constatent que l’essentiel de l’argent est venu dans les infrastructures, les sports et le développement urbain depuis notre accession. Selon ceux-ci, la majorité changerait la distribution de l’argent.

Source: /atv.hu/Index

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |