< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: „Hogy a k.rva életbe van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?” – fakadt ki az MSZP alelnöke((“Ako k.rva ožíva, že sa nestaráte o to, čo robia maďarskí pracovníci?”

| Mobile | RSS

„Hogy a k.rva életbe van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?” – fakadt ki az MSZP alelnöke((“Ako k.rva ožíva, že sa nestaráte o to, čo robia maďarskí pracovníci?”

– szerző: 168 Óra

Sajtótájékoztatót tartott Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Szabó Zsolt, a Párbeszéd dunaújvárosi önkormányzati képviselője. Az eseményt „Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak!” címmel tartották a dunaújvárosi Hankook-gyár előtt.

A politikusok a sajtótájékoztatón arról beszéltek, hogy a külföldi multik „rabszolgaként dolgoztatják” a magyar munkavállalókat. Komjáthi Imre gazdasági bevándorlókat emlegetett, és kijelentette, hogy „lassan már a Himalája tövében dolgozó serpákat” is idehozza a magyar kormány.

Később viszont befutott a Pesti Srácok újságírója is, aki nem a tájékoztató tárgyában kérdezte a politikusokat, hanem értelmezésük szerint provokálta őket. Komjáthi egy ponton nagyon kiakadt. A mikrofonhoz lépve kijelentette, hogy ő rendkívül tiszteli az újságírókat, és háromig elszámolt magában, mielőtt az alábbiakat sikerült mondania:

– Hogy a kurva életben van az, hogy az nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?

– tette fel a kérdést Komjáthi. 

Ezután azt kérdezte a lap újságírójától, hogy miért tesznek rá, hogy mongolokat, meg ukránokat foglalkoztatnak a gyárakban.

– Kérjenek bocsánatot a magyar munkavállalóktól, mert tojnak rájuk, mert tesznek rájuk!

– jegyezte meg a végén az alelnök. Hozzátette, hogy ő 33 évig dolgozott a vegyiparban, tudja, hogy mit jelent a túlóra.

Ezután Jávor Benedek már higgadtan válaszolt a Pesti Srácoknak az őszi önkormányzati választásokról szóló kérdésére.

(A 24.hu nyomán)

forrás:168óra

“Ako k.rva ožíva, že sa nestaráte o to, čo robia maďarskí pracovníci?”

  • autor: 168 Hodiny

Tlačovú konferenciu usporiadali Benedek Jávor, europoslanec MSZP-Dialogu, Imre Komjáthi, viceprezident MSZP a Zsolt Szabó, mestský zástupca Dunaújváros. Podujatie sa konalo pod názvom „Európska minimálna mzda a ochrana EÚ pre všetkých maďarských pracovníkov“ pred továrňou Hankook v Dunaújváros.

Politici na tlačovej konferencii hovorili o tom, že zahraničné nadnárodné spoločnosti „pracujú ako otroci“ pre maďarských pracovníkov. Imre Komjáthi spomenul ekonomické prisťahovalcov a uviedol, že “maďarská vláda pomaly privádza vojakov na úpätí Himalájí”.

Neskôr však novinár z Pest Guild prišiel do politiky, ktorá sa nepýtala politikov na tému prospektu, ale podľa ich výkladu ich provokovala. Komjáthi bol na jednom mieste veľmi pomalý. Keď šiel do mikrofónu, uviedol, že je veľmi úctivý k novinárom a predstavoval tri, kým mohol povedať:

"Ako je sakra nažive, že sa nestaráte o to, čo robia maďarskí pracovníci?"

Spýtal sa Komjáthi.

Potom sa spýtal novinárskeho novinárky, prečo sa snažia zamestnávať Mongolov a Ukrajincov v továrňach.

- Ospravedlňujte sa maďarským pracovníkom, pretože im klamú, pretože robia!

Povedal viceprezident na konci. Dodal, že v chemickom priemysle pôsobil 33 rokov, vie, čo to znamená pre nadčasy.

Potom Benedikt Jávor pokojne odpovedal na otázku Pest Guys o komunálnych voľbách na jeseň.

(Po 24 hodinách)

Zdroj: 168óra

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |