< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Lemondott az ukrán külügyminiszter((Le ministre ukrainien des Affaires étrangères a démissionné

| Mobile | RSS

Lemondott az ukrán külügyminiszter((Le ministre ukrainien des Affaires étrangères a démissionné


Lemondott posztjáról Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter. A tárcavezető a Facebookon pénteken közzétett videóüzenetben jelentette be, hogy megírta a lemondásáról szóló nyilatkozatot.

A Facebook közösségi oldalra feltöltött üzenetében Klimkin közölte, hogy hétfőn elküldi lemondó nyilatkozatát a parlamentnek és Volodimir Zelenszkij megválasztott államfőnek, akit aznap iktatnak be hivatalába.

Klimkin közölte, döntéséről előre értesítette Zelenszkijt, ahogy arról is, hogy kész segíteni elnöki munkáját. Ugyanakkor véleménye szerint az új államfőnek meg kell kapnia a jogot arra, hogy saját külpolitikai csapata legyen, saját stratégiával.

forrás:híradó.hu

Le ministre ukrainien des Affaires étrangères a démissionné

Pavlo Klimkin, ministre ukrainien des Affaires étrangères, a démissionné de ses fonctions. Le responsable de l’équipe a annoncé dans un message vidéo posté sur Facebook vendredi qu’il avait écrit une déclaration de démission.

Dans un message publié sur le site de réseau social de Facebook, Klimkin a annoncé qu’il enverrait sa démission au parlement et au chef de l’Etat élu de Volodymyr Zelensky lundi, qui entrera en fonction le même jour.

Klimkin a déclaré qu’il avait informé Zelensky à l’avance de sa décision et qu’il était prêt à l’aider dans son travail présidentiel. Cependant, il estime que le nouveau chef d’État devrait avoir le droit de disposer de sa propre équipe de politique étrangère avec sa propre stratégie.

Source: Hirado.hu

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |