< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Reagált az ellenzék is Orbán Viktor liberális maffia kijelentésére))L’opposition a également répondu à la déclaration de la mafia libérale de Viktor Orbán

| Mobile | RSS

Reagált az ellenzék is Orbán Viktor liberális maffia kijelentésére))L’opposition a également répondu à la déclaration de la mafia libérale de Viktor Orbán

Létezik egy liberális maffia, amely politikusokat, újságírókat, elemzőket töm ki pénzzel – ezt Orbán Viktor mondta az állami rádióban. Az ellenzék szerint viszont csak a valódi problémákról akarja elterelni a figyelmet a miniszterelnök. A politikai elemző pedig azt mondja, kezd összeomlani a Fidesz kampánykommunikációja.

„Létezik egy liberális hálózat, vagy liberális maffia, amelyet jól kitömnek pénzzel, amely sok emberből áll, politikusokat, újságírókat, elemzőket foglal magában, akik bizonyos képzetek kialakításán dolgoznak” – Orbán Viktor az állami rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában mondta ezt, és azt is elmondta, szerinte miért van ez: „Ez a liberális maffia, ez azon dolgozik, hogy elhitesse a világgal, de mindenképpen az európai kontinenssel, hogy a migráció egy olyan világjelenség, ami ellen nincs mit tenni.”

A miniszterelnök gondolatairól az ellenzék is kifejtette véleményét.

„Úgynevezett NER-lovagok az elmúlt éveken ezermilliárd forintnyi vagyonra tettek szert az adófizetők pénzéből, az európai uniós támogatásokból és ebből a pénzből befolyásolnak publicistákat, építenek médiabirodalmat” – nyilatkozta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

„Különböző képzeletbeli ellenségekkel harcolnak azért, hogy ne kelljen az ország valódi problémáiról: a korrupcióról, a szegénységről, a kilakoltatásokról, a nyugdíjasok helyzetéről, vagy az alacsony bérekről, vagy az egészségügyről beszélni” – vélekedett Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

„A következő nyilatkozat várhatóan a Fidesz valamelyik politikusától az lesz, hogy ufókat vizionálnak, a valóság az, hogy a maffia az nem az Európai Unióban működik, hanem Magyarországon építettek fel egy maffiaállamot, és ezt EU-s pénzekből finanszírozzák” – közölte Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

„Egy marhaságnak tartom és egy újabb olyan Európa-ellenes, illetve szabad világ ellenes kijelentésnek, amit a miniszterelnök úr ma reggel tett, ami teljességgel elfogadhatatlan” – ezt pedig már Bősz Anett, a Liberálisok független országgyűlési képviselője mondta.

Ceglédi Zoltán szerint a kormányfő nyilatkozata azt jelzi, hogy a tudottan hamis információkat most már a politikai szereplők is kezdik elhinni. Hozzátette:


„A Fidesz kampánykommunikációja kezd összeomlani, kezd nagyon abszurd lenni. Nem állítom, hogy ez alapján dől el ez EP-választás eredménye, azt viszont igen, hogy láthatóan elhitték ezeket az összeesküvés-elméleteket, Orbán Viktor egy alufólia-sisakkal a fején fog legközelebb megjelenni, és nincs nagyon más mondandójuk, csak ezek a mesék.”

Pető Péter úgy véli, hogy Orbán Viktort a liberálisok jobban zavarják, mint a maffia: „Amit leírt, az lényegében tökéletesen illeszkedik ahhoz, amit megvalósított Magyarországon. Egykori újságírókat, valamint elemzőket fizet azért, hogy valamiféle valóságtól távol álló konstrukciókat állítsanak föl és ezt propagandaszerűen, a tényeket figyelmen kívül hagyva terjesszék a széles közönségnek.” Pető hozzátette: szerinte Orbán Viktor üzenete nem feltétlenül a magyar választóknak szólt.

fecsego.eu/atv.hu

L’opposition a également répondu à la déclaration de la mafia libérale de Viktor Orbán

Il existe une mafia libérale qui verse de l’argent aux politiciens, aux journalistes et aux analystes – a déclaré Viktor Orbán à la radio d’Etat. Selon l’opposition, cependant, seuls les vrais problèmes sont distraits par le Premier ministre. Selon l’analyste politique, la communication de la campagne du Fidesz commence à s’effondrer.

“Il existe un réseau libéral ou une mafia libérale qui convient à de l’argent, qui comprend de nombreuses personnes, y compris des politiciens, des journalistes, des analystes travaillant sur certaines idées”, a déclaré Viktor Orbán lors de son interview à la radio publique vendredi matin. “Cette mafia libérale s’efforce de convaincre le monde, mais certainement avec le continent européen, que la migration est un phénomène mondial qui n’a rien à voir”, a-t-il ajouté.

L’opposition a également commenté les propos du premier ministre.

“Ces dernières années, les soi-disant chevaliers du NER ont gagné un milliard de dollars en argent des contribuables, en subventions de l’UE et en fonds publics, et ont bâti un empire médiatique”, a déclaré Bertalan Tóth, président du MSZP.

“Ils se battent avec différents ennemis imaginaires pour éviter de faire face aux vrais problèmes du pays: corruption, pauvreté, expulsions, situation des retraités, bas salaires ou soins de santé”, a déclaré Gergely Arató, chef adjoint du DK.

“La déclaration suivante est attendue de la part d’un des responsables politiques du Fidesz qu’ils verront des ovnis, la réalité est que la mafia n’est pas dans l’Union européenne, mais ils ont construit un Etat mafieux en Hongrie, et cela est financé par des fonds européens”, a déclaré Miklós Hajnal. membre de la présidence Momentum.

“Je trouve cela impoli et une autre déclaration anti-européenne et anti-monde libre faite par le Premier ministre ce matin, qui est totalement inacceptable”, a déclaré Anett Bősz, membre indépendant du Parlement libéral.

Selon Zoltán Ceglédi, la déclaration du chef du gouvernement indique que des informations sciemment fausses sont maintenant crues par des acteurs politiques. Il a ajouté:

«La communication de campagne du Fidesz commence à s’effondrer, elle devient très absurde. Je ne prétends pas que cela soit le résultat de cette élection du PE, mais oui, apparemment, ils ont cru à ces théories du complot, Viktor Orbán apparaîtra à côté d'un casque en aluminium sur sa tête, et il n'y a rien d'autre à dire que ces contes. "

Pető Pető pense que Victor Orbán est plus perturbé par les libéraux que par la mafia: «Ce qu’il a décrit correspond essentiellement à ce qu’il a fait en Hongrie. Il paye les anciens journalistes et analystes pour mettre en place des constructions lointaines et les diffuser à un large public à la manière d’une propagande, ignorant les faits.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |