< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem / Blog article: Burgenlandban is előrehozott választások lesznek, a szocdemeknek kínos tett a tartományi koalíció a Szabadságpárttal//Il y aura des élections présélectionnées dans le Burgenland, la coalition provinciale avec le parti de la liberté a rendu les sociétés maladroites

| Mobile | RSS

Burgenlandban is előrehozott választások lesznek, a szocdemeknek kínos tett a tartományi koalíció a Szabadságpárttal//Il y aura des élections présélectionnées dans le Burgenland, la coalition provinciale avec le parti de la liberté a rendu les sociétés maladroites

SZERZŐ: MTI

Előrehozott tartományi választásokat tartanak Burgenlandban – jelentette be Hans Peter Doskozil szociáldemokrata tartományfőnök vasárnap.

Doskozil az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalícióját vezeti Burgenlandban. Ez az SPÖ és az FPÖ egyetlen tartományi szintű együttműködése. Doskozilt a tartományi parlament február 28-án választotta meg tartományfőnökké. A vitatott koalíciót elődje, az SPÖ jobboldali szárnyához tartozó Hans Niessl ütötte nyélbe négy éve.

A szociáldemokrata politikus az SPÖ országos elnökségi ülésén arról beszélt, hogy a 2020 májusára kitűzött voksolás előtt új választásokat tartanak a tartományban. Bejelentette azt is, hogy a tartományi választás új időpontját hétfőn fogja közzé tenni, miután az SPÖ burgenlandi koalíciós partnerével, az FPÖ-vel egyeztetett.

Michael Ludwig, Bécs szociáldemokrata polgármestere ugyanakkor nem kíván előrehozott választásokat tartani. Az SPÖ a zöldekkel alkot koalíciót a bécsi tartományi parlamentben. Ludwig szintén az SPÖ országos elnökségi ülésén kijelentette: “Bécs a stabilitás bölcsője, ellentétben a szövetségi kormánnyal”.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szombat este jelentette be, hogy felbontja a koalíciót az FPÖ-vel, miután annak vezetője, Heinz-Christian Strache egy korrupciós botrány miatt lemondani kényszerült alkancellári és pártelnöki tisztségéről.

Az FPÖ elnöke körüli botrány péntek este robbant ki, miután a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung című német lapok közzétettek egy videofelvételt, amelynek tanúsága szerint a szabadságpárti politikus két éve a spanyolországi Ibiza szigetén a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy ausztriai befektetésre készülő, magát dúsgazdagnak valló orosz nőnek. A találkozón jelen volt Johann Gudenus, az FPÖ frakcióvezetője is.

Strache szerint politikai karaktergyilkosság áldozata lett.

forrás:168 óra

Il y aura des élections présélectionnées dans le Burgenland, la coalition provinciale avec le parti de la liberté a rendu les sociétés maladroites
19 mai 2019 | commentaires | Nouvelles bavardes, protection du consommateur
AUTEUR: MTI

Des élections provinciales prédéfinies se tiennent dans le Burgenland – a annoncé dimanche Hans Peter Doskozil, Premier ministre social-démocrate.

Doskozil est à la tête de la coalition du Parti social-démocrate autrichien (SPÖ) et du Parti autrichien de la liberté (FPÖ) au Burgenland. C’est la seule collaboration au niveau du domaine entre SPÖ et FPÖ. Doskozil a été élu gouverneur provincial le 28 février par le Parlement provincial. La coalition controversée, Hans Niessl, qui faisait partie de son prédécesseur, l’aile droite du SPÖ, a été prise au piège il y a quatre ans.

Lors de la réunion du présidium national du SPÖ, le politicien social-démocrate a déclaré que de nouvelles élections auraient lieu dans la province avant la fin du mois de mai 2020. Il a également annoncé qu’il publierait une nouvelle date pour les élections provinciales, après s’être mis d’accord avec le partenaire de la coalition du SPÖ dans le Burgenland, le FPÖ.

En même temps, Michael Ludwig, maire social-démocrate de Vienne, ne veut pas tenir d’élections anticipées. Le SPÖ est une coalition avec les Verts au Parlement provincial de Vienne. Ludwig a également déclaré lors de la réunion de la présidence nationale du SPÖ: “Vienne est le berceau de la stabilité, contrairement au gouvernement fédéral”.

Le chancelier autrichien Sebastian Kurz a annoncé samedi soir qu’il briserait la coalition avec le FPÖ après que son chef, Heinz-Christian Strache, ait démissionné de ses fonctions de chancelier et de président du parti en raison d’un scandale de corruption.

Le scandale entourant le président du FPÖ a éclaté vendredi soir après que Spiegel et Süddeutsche Zeitung aient publié une vidéo montrant que le politicien âgé de deux ans en vacances à Ibiza, en Espagne, attendait le soutien du public pour la campagne électorale de 2017 une femme russe à la recherche d’un investissement riche en Autriche. Johann Gudenus, chef de la faction du FPÖ, était également présent à la réunion.

Strache a déclaré qu’il était victime d’un meurtre politique.

source: 168 heures

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |