< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Vegyifegyvert vethettek be Szíriában az USA szerint, ezért egyszer már bombázta az országot Trump

| Mobile | RSS

Vegyifegyvert vethettek be Szíriában az USA szerint, ezért egyszer már bombázta az országot Trump

168 óra

2019. május 22.

– SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI

Washington azt gyanítja, hogy Damaszkusz vegyi fegyvert vetett be, közleményében az amerikai külügyminisztérium válaszlépéseket ígért.

A State Department (külügyminisztérium) keddi közleményében egy Szíria északnyugati vidékén május 19-én reggel elkövetett támadást említ, amelynek során a damaszkuszi kormányerők állítólag klórgázt vetettek be. 

Megismételjük korábbi figyelmeztetésünket: amennyiben az Asszad-rendszer vegyi fegyvereket alkalmaz, az Egyesült Államok és szövetségesei gyors és megfelelő választ adnak” – fogalmazott a kommünikében Morgan Ortagus külügyi szóvivő. 

A külügy ugyanakkor leszögezte azt is, hogy egyelőre még információkat gyűjt a vélhetően vegyi fegyverrel elkövetett támadásról.

Donald Trump amerikai elnök 2018-ban már rendelt el robotrepülőgépekkel végrehajtott bombázást szír katonai bázisok ellen, amikor Asszad szír elnök szintén vegyifegyvert vetett be a lakosság ellen, ahogy azt többször tette is a 2011 óta tartó polgárháború során.

Devergo.eu/168 óra

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |