< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A Guardian elemzője: Orbán rég nem volt olyan rossz helyzetben, mint most

| Mobile | RSS

A Guardian elemzője: Orbán rég nem volt olyan rossz helyzetben, mint most

A Guardian elemzője: Orbán rég nem volt olyan rossz helyzetben, mint most

A magyarok antiszemiták, Orbán Viktor egységesíthetné az európai radikális jobboldalt, Magyarországot foglyul ejtette a szélsőjobb – egy sor meredek állítást fogalmazott meg a Népszavának Cas Mudde politológus.

Orbánból elege van az európai pártcsaládjának, ezért 10 éve nem volt olyan rossz helyzetben, mint most, mondta el Cas Mudde politológus, a Guardianban rendszeresen publikáló elemző a Népszavának. Holott egyesíthetné a radikális jobboldali erőket, mert megvan az esze és tapasztalata hozzá. De most Matteo Salvini olasz belügyminiszter elhalványítja.

Magyarországról azt mondja Mudde, ez az első ország, amit a radikális jobboldal foglyul ejtett – azért, mert könnyű megragadni a hatalmat az egykamarás parlament és az aránytalan választási rendszer miatt. A magyarok körében pedig probléma az antiszemitizmus: a felsőfokú végzettségűek között is szép számmal akadnak antiszemiták, Soros Györgyről pedig minden magyar tudja, hogy zsidó. Igaz, ő nem nagyon érdekli a magyarokat Mudde szerint, inkább gazdasági, társadalmi ügyek miatt szavaztak a Fideszre. De a párt sikersorozatában nem megkerülhető az ellenzék felelőssége sem.

fecsego.eu/hvg

Leave a Reply 123 megnézve, 2 alkalommal mai nap |