< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: USA Washington államban engedélyezték az emberi komposztálást((USA Le compostage a été autorisé dans l’État de Washington

| Mobile | RSS

USA Washington államban engedélyezték az emberi komposztálást((USA Le compostage a été autorisé dans l’État de Washington

Az amerikai államok közül elsőként Washingtonban engedélyezték az elhunytak komposztálását a hamvasztások és a koporsós temetések ‘környezeti ártalmainak csökkentésére’.

A kedden hatályba lépett törvény szerint a Washington államban élő emberek dönthetnek úgy, hogy haláluk után termőföldé komposztálják a testüket, és a földet kertészkedéshez használják. A törvényt az állam környezetvédő kormányzója írta alá annak érdekében, hogy csökkentsék a hamvasztások okozta légszennyezést és a koporsós temetésekkel – a balzsamozással – járó vegyi szennyezést és termőföldveszteséget. Az eljárást “rekomposztálásnak” (Recompose) nevezték el.

A rekomposztálás alternatívája a bebalzsamozásnak és temetésnek vagy hamvasztásnak, természetes, biztonságos és fenntartható eljárás, amely csökkentheti a karbonkibocsátást, és a földhasználat számára is fontos – foglalta össze a törvény jelentőségét Katrina Spade, a Recompose nevű seattle-i cég alapítója, amely elsőként nyújtja ezt a szolgáltatást.

A természethez való közvetlen visszatérés, az élet és halál ciklusába való bekapcsolódás ideája nagyon szép – tette hozzá Spade, aki a törvényért való lobbizásban is részt vett. Mint mondta: harmincévesen, tíz éve kezdett foglalkozni ezzel a gondolattal. Felmérte a környezetbarát temetés lehetőségének technikai megoldásait, és kidolgozott egy “harmadik megoldást”, versenyre kelve a húszmilliárd dolláros amerikai temetkezési iparral, amely hagyományos temetést és hamvasztást kínál. A

Washingtoni Állami Egyetemmel együtt kifejlesztett eljárás során az elhunytat egy hatszögletű acél tartályban helyezik el, amelyet faforgáccsal, lucernával és szalmával töltenek meg. A konténert lezárják, és a baktériumok 30 nap alatt lebontják a testet.

A folyamat eredménye száraz, gazdag termőföld, olyasmi, mint amit a kertészetekben lehet venni és konyhakertekben lehet használni. “Minden, a csontok és a fogak is lebomlanak, mivel a rendszer tökéletes környezetet teremt a termofil (melegkedvelő) mikrobáknak és hasznos baktériumoknak ahhoz, hogy mindent nagyon gyorsan lebontsanak” – magyarázta Spade.

A Recompose által használt eljárás gyakorlatilag ugyanaz, amit évtizedek óta a farmokon elhullott állatoknál is alkalmaznak. A klinikai teszteket a washingtoni egyetemen végezték el, és az eredmények szerint az eljárás embereknél is biztonságos.

fecsego.eu/ma.hu

USA Le compostage a été autorisé dans l’État de Washington

L’un des premiers États américains à Washington a été d’autoriser le compostage des défunts afin de réduire les «dommages environnementaux» causés par la crémation et les funérailles de cercueils.

Selon la loi entrée en vigueur mardi, les habitants de l’État de Washington peuvent décider de composter leurs corps après leur mort et d’utiliser les terres pour le jardinage. La loi a été signée par le gouverneur de l’environnement de l’état afin de réduire la pollution de l’air causée par la crémation, la pollution chimique et la perte de terres associée à l’inhumation au cercueil – l’embaumement. La procédure s’appelait “Recomposer”.

Une alternative à la recompilation pour l’embaumement et les funérailles ou la crémation, un processus naturel, sûr et durable qui peut réduire les émissions de carbone et qui est important pour l’utilisation des sols, déclare Katrina Spade, fondatrice de Seattle, Recompose, qui est la première à fournir cela. le service.

L’idée d’un retour direct à la nature, de s’engager dans le cycle de la vie et de la mort est très agréable », a ajouté Spade, qui a été impliqué dans le lobbying pour le droit. Comme il l’a dit, à l’âge de trente ans, il a commencé à traiter cette idée pendant dix ans. Il a étudié les solutions techniques pour l’enterrement éco-funéraire et a développé une “troisième solution” pour concurrencer l’industrie de l’enterrement de 20 milliards de dollars US offrant des funérailles et une crémation traditionnelles. la

Développé en collaboration avec la Washington State University, le défunt est placé dans un réservoir en acier hexagonal rempli de copeaux de bois, de luzerne et de paille. Le récipient est scellé et les bactéries décomposent le corps dans les 30 jours.

Le résultat de ce processus est un sol sec et riche, qui peut être utilisé en horticulture et utilisé dans les jardins potagers. “Tout, les os et les dents sont en panne, car le système crée un environnement idéal pour la destruction rapide des microbes thermophiles et des bactéries utiles”, a expliqué Spade.

La procédure utilisée par Recompose est pratiquement la même que celle utilisée depuis des décennies sur les animaux d’élevage. Des tests cliniques ont été menés à l’Université de Washington et les résultats montrent que la procédure est sans danger pour les humains.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |