< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Nem engedték beülni a templom első padsorába az elsőáldozásra készülő kislányt a gyerekek közé, mert roma

| Mobile | RSS

Nem engedték beülni a templom első padsorába az elsőáldozásra készülő kislányt a gyerekek közé, mert roma

168 óra

2019. május 27.

SZERZŐ: 168 ÓRA

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) foglalkozik annak a roma kislánynak az esetével, akinek nem akarták megengedni, hogy a nagyszombati bazilikában tartott szombati elsőáldozáson a többi gyerekkel együtt üljön az első padsorban – írta a szlovákiai Bumm.

A TASR szlovák hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy néhány szülő nem akarta, hogy egy roma kislány is ott üljön, ahol a többi gyerek. A kislány anyja ezt közzétette a közösségi hálón, bejegyzése pedig heves vitát váltott ki. 

Az elsőáldozó gyerekek között volt Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnökének fia is. Viskupič az egész ügyről csak akkor szerzett tudomást, amikor megérkezett az elsőáldozás előtt a Szent Miklós-bazilikába.

„Úgy volt, hogy a kislány egyedül fog ülni a hátsó padban” – magyarázta a helyzetet a megyeelnök a TASR-nek. Ekkor megkereste a káplánt és közölte vele, „ilyen szegregáció megengedhetetlen”, és szeretné, ha a káplán beleegyezne, hogy a kislány is a többi gyerek között üljön. A káplán végül beleegyezett.

„Nem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet az én városomban” – mondta az elnök, aki reméli, hogy a kislány a lehető legkevesebbet vett észre ebből az egészből.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |