< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Hazánk a közmunka és a népkonyha országává vált

| Mobile | RSS

Hazánk a közmunka és a népkonyha országává vált

Szerző: O.L.K.T.

Az országban milliárdok élnek szegénységben, sok százezren csak vegetálnak. Gyermekek százezrei éheznek, hazánk a közmunka és a népkonyha országává vált. A Fidesz számára a szegénységben élők csak tehernek számítanak, sok településen középkori viszonyok uralkodnak.

Az egészségügy lélegeztető gépen van, a várólisták végtelen hosszúak. Akinek nincs pénze, jó eséllyel évekkel kevesebbet élhet, mint azok, akik meg tudják fizetni a magánegészségügyet. Nemrégen olvastam, hogy jóval több mint 50 ezer forintot költ el egy “átlag” magyar ember a fizetős gyógyításra. Tartok tőle, hogy ez a szám erősen torzít. Vannak akik nulla forintot költenek, mások milliókat is képesek azért kifizetni, hogy a legjobb ellátáshoz és időben hozzájussanak.

Az oktatás vegetál, a tudásnak a Fidesz számára nincs értéke, alattvalókara és nem gondolkodó emberfőkre van Orbánnak szüksége. A szegény családok tehetséges gyermekei számára minimálisra csökken annak az esélye, hogy diplomát szerezzen, nyelvet tanuljon, és többre vigye mint a szülei.

A magyarországi romák még kilátástalanabb helyzetben vannak. Nagyjából 800 ezer cigány honfitársunk, az utcán élőkkel együtt az orbáni hatalom páriái, számkivetettjei. A romák felzárkóztatására szánt uniós milliárdok eltűntek mint szürke szamár a körben, valószínűleg egy kiválasztott kör zsebébe vándoroltak. Az egyik lehetséges érintett még ma is ott virít a Fidesz parlamenti frakciójában, Polt Péter ügyészségének több mint négy év nem volt elég arra, hogy az eltűnt pénzekről tanúként kihallgassa.

Itt állunk térdig a fekáliában, esélye sem látszódik annak, hogy a kedvező változás elinduljon.

Forrás: Budácsik Lajos/facebook

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |