< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Kacsapár úszkált a Radnóti utcában, elverte a jég Rókust: felhőszakadás kapta el délután Szegedet – fotók, videó

| Mobile | RSS

Kacsapár úszkált a Radnóti utcában, elverte a jég Rókust: felhőszakadás kapta el délután Szegedet – fotók, videó

 2019.05.29. 14:04 | omsz | Időjárás

Villámlás, jégeső, 25-30 mm csapadék – ezek várhatnak ránk, ha bejön a riasztás, írtuk kora délután. Az előrejelzésben írtakat túl is lépte végül a csapadék mennyisége. Úszott a fél város.

Villámlott, dörgött az ég, és úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék – kora délután kiadós felhőszakadás kapta el Szegedet. Itt találnak egy grafikont a csapadékról, ami szerint külterületen 30, belterületen 33 mm csapadék hullott le – eddig, mert 20 óra körül megint elkezdett esni. Sokfelé a jelzőlámpák sem működtek, tudtuk meg a Rádió Taxi Három munkatársaitól. Olvasóink beszámolói szerint Domaszéken, Hódmezővásárhelyen sem volt jobb a helyzet.

Sokan megörökítették a holtággá változott utcákat, a leesett, néhol borsónyi jeget – a legvidámabb fotókon fürdőző kacsapárt láttunk. “Az Újszegedi Radnóti utcában találkoztunk ezzel a kacsapárral, akik a vízzel megtelt árokban úszkáltak az utca közepe táján” – írta a képek készítője, Megyesi Nóra. Kattintsák végig a galériát!

Jégeső, árokban fürdő kacsák, tengelyig érő víz Szegeden – GALÉRIA. Fotó: Olvasó-tudósító

Az ország más részein sem szűkölködtek izgalmas időjárási jelenségekben, több helyen alakult ki tuba. Debrecenben földet is ért a felhőtölcsér, így tornádó lett belőle – az Időkép oldalán fotókat is találnak az év első magyarországi tornádójáról. Másutt, például Borsodban villámárvizek alakultak ki.

Korábban írtuk: 
A Rókusi körúton néhol tengelyig ér a víz, és jég is esett – jelezte olvasónk, Rácz Józsefné, aki fotókat is küldött az állapotokról.

Másik olvasónktól videót is kaptunk egy holtágnak is beillő útról.

Korábban írtuk:

Első fokú riasztást adtak ki Csongrád megyére is zivatar és felhőszakadás veszélye miatt – tudtuk meg a met.hu-ról. A zivatarban, ahogy a portál írja, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat – Szegeden most is szakad az eső és dörög az ég. Egy nagyobb felhőszakadás során pedig intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A felhőket követhetik az Időkép radarvideóján.

Az első idei igazi tavaszi vihar következményeiről itt és itt találnak fotókat,

(leadképünk illusztráció – a szerk.)

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 126 megnézve, 2 alkalommal mai nap |