< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Oktatás-szociálpolitika Hátrányos helyzetű gyerekeknek hirdetnek ösztöndíjpályázatot

| Mobile | RSS

Oktatás-szociálpolitika Hátrányos helyzetű gyerekeknek hirdetnek ösztöndíjpályázatot

2019. május 31. | hozzászólás | Közélet

Hátrányos helyzetű gyerekeknek hirdet országos tanulmányi ösztöndíjpályázatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ).

    A gyermekmentő szolgálat MTI-hez eljutatott közleménye szerint a pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges tanulók támogatása.
    A felhívásra olyan diákok jelentkezhetnek, akik a 2018/2019-es, illetve a 2019/2020-as tanévben végzik az általános iskola 2-3. osztályát, és jeles vagy kitűnő eredménnyel fejezték be az utóbbi két tanévet.
    Mint írták, az országos ösztöndíjpályázat révén egy évben 186 gyermek részesül összesen több mint 77 millió forint támogatásban. Jelenleg 20 helyre lehet pályázni június 23-án éjfélig.
    Folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak – fűzték hozzá.
    A pályázati űrlap letölthető és a pályázatról további információk elérhetők a www.gyermekmento.hu oldalon.


MTI

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |