< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szőregi rózsát igen, homokháti pálinkát vagy csíramálét már nem találni a Hídivásáron

| Mobile | RSS

Szőregi rózsát igen, homokháti pálinkát vagy csíramálét már nem találni a Hídivásáron

szerező:K.A.R.

Huszadik alkalommal telt meg idén árusokkal a Belvárosi híd Szegeden, illetve az Oskola és a Híd utca is kiállítókkal és árusítókkal volt két napig tele.

A május 25. és 26. között megrendezett vásár a Szeged Napja ünnepségsorozat záróakkordja minden évben, az ország minden pontjáról érkeznek érdeklődők ilyenkor. Körülnéztünk mi is, mit rakhatunk a kosárba, és a messziről jött vendégek megismerhetik-e a megyei értékeinket. Ugyan a kosarukat sok jóval megpakolhatták, de nem a Csongrád megyei termékekkel, ugyanis azokból csupán szőregi rózsát vihettek, mangalicából és hízott libából készült ételeket fogyaszthattak, illetve az algyői Ezerjófű Gyógy- és Fűszernövény kert világába nyerhettek betekintést. Se kadarka, se csíramálé, se Homokháti Őszibarack Pálinka, se spárga.

Szőregi rózsát igen, homokháti pálinkát vagy csíramálét már nem találni a Hídivásáron – Galéria

Rétest ugyan árultak több helyen is, de rózsarétest sehol sem kaptunk. A Csongrád Megyei Értéktár agrár- és élelmiszer-gazdaság szekciója 17 tételt sorol fel, ebből mindössze 3 jutott a vásárra, és 1 az életmód és egészség szekcióból.

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |