< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Rezeda: Kilenc év))Rezeda: Devět let

| Mobile | RSS

Rezeda: Kilenc év))Rezeda: Devět let

2019/05/31 HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI, KIEMELÉS TŐLÜNK

Orbán Viktor szemmel láthatóan kapkod. Egy hét alatt az osztrák modelltől az olasz úton át eljutott mindkettő megtagadásáig, ha nem figyel oda, hétfőn kéri a felvételét újra a Liberális Internacionáléba, és Gyurcsánnyal fog teázgatni délutánonként.

Szánalmas a manus, és egyben félelmetes is az elvtelensége, ilyen jellemmel egy jobb galeriből is páros lábbal rúgnák ki, a Fidesznek viszont megfelel. A rá szavazók és az őt követők majd elszámolnak a lelkiismeretükkel, és azzal is, milyen szerepük volt abban, hogy ez az eszelős pokollá tegyen egy egész országot.

Orbán Viktor elszámolta magát. Úgy akart királlyá válni, hogy szétrohasztja az ország után a Néppártot is, ennek alternatívája volt az elfasizálódó Európa élére állni, s most, hogy mindkét forgatókönyv almás, ott vergődik világ szégyenére, már nem ér a nevemet játszik és tényleg káposzta a feje. A slepp bejelentette, hogy elhalasztják a közigazgatási bíróságok bevezetését, leépítik a reklámadót, sőt, Gulyás csicskának arra is volt gondja, hogy Salvininek is változnia kell. Remélem, az olasz fasiszta ezek után lesz olyan gerinces, hogy pofán köpi eddigi állítólagos elvtársát.

Bármilyen furcsa, még ő is több tiszteletet érdemel, mint a mi mocsadékunk, akinek most a maga rémisztő valójában bukkan elő a jelleme, illetve az a valami, ami annak a helyén ücsörög. Európa felelőssége most lett óriási, és most fog megmutatkozni, hogy valóban európai-e, s amiket eddig mint európai értékeket feltételként szabott Orbánnak, számon kéri-e, vagy megelégszik azzal, ha a farkas báránybőrbe bújik. Rájön-e végre arra, hogy ez a mi köpcösünk a két lábon járó romlás, maga a pestis, akinek elvei, erkölcsei, emberi értékei nincsenek, s ha most egyet visszalép, az nem feledtet el kilenc hosszú évet.

Ott van Európa előtt az a lehetőség, hogy parkolópályára tegye esküdt ellenségét, nehezére sem esik, csak ki kell vágni a Néppártból, hogy egye meg, amit főzött. A nagyságos Európa kilenc hosszú éve tétlenül nézte ennek az alaknak a dúlását, kilenc hosszú éve finanszírozza a rezsim kiépítését, és többre nem futotta eddig, mint széplelkes sóhajtozásra. S ha most elfeledve a sajtószabadságot, a bíróságok függetlenségét, a civilek csesztetését, a tudomány ledarálását, CEU-t, korrupciót és putyini bomlasztást egy üres gesztusért önös érdekből bocsánatot ad a bűnösnek, akkor nem Európa a neve. Csupán földrajzilag.

Voltaképp köszönetet is mondhatunk Orbán Viktornak telhetetlenségéért, jellemtelenségéért és pofátlanságáért, mert így előbb ásta meg a maga sírját, mintha megfontoltan lett volna ocsmány alak. S most, hogy pőre valójában kitárulkozott, csak hagyni kell, hogy a sorsa beteljesedjen. Eddig annak a meggyőződésemnek adtam hangot rendszeresen, hogy a saját sorsunkat csak saját magunk fordíthatjuk jobbá. Most, a választások után kialakult helyzetben, illetve a választások alatt történtek nyomán – hogy itt őt legyőzni nem lehet – be kell látnom, csak külső erők buktathatják meg, ami éppen most kezdődhet el.

Ezért nem mindegy egyáltalán, mi történik most, hogy végleg partvonalra teszik-e a manust, vagy kegyesen engedik neki a túlélést. Nem szabadna, ha bárhol megtelepszik ugyanis, rákos sejtként kezd el burjánzani újra, és elkezd mindent fölzabálni megint. S hogy nekünk, az országnak rossz lesz-e kigyógyulni belőle? Nagyon. És hosszú is. Meg fájni is fog. Összeomló gazdaság az uniós csöcs nélkül, közigazgatási káosz, s nem utolsó sorban a lelkek purgatóriuma, már aki alkalmas erre, és nem vitte el egészen már most is az ördög. Sokkal több minden dől el ezekben a napokban a megállított Brüsszelben, mintsem gondolhatnánk.

Én nagyon nem szeretem ezt a pátoszos masszát, ami előmászott belőlem máma, de Svejktől tudjuk, hogy a nagy idők nagy embereket kívánnak. Ennek felelek meg most. Mert hosszú évek óta sokszor azt kaptam a képembe, nem elég azt mondani, hogy Orbán menjen el a francba, ez egyáltalán nem vaszisztdasz, azt is meséljem el, mi a gyógyír ellene. Ím, megtaláltam. Igaz, rajtunk kívül lévőt, ha már idebent semmi sem maradt. Egy lehetőségünk van momentán sorsunk befolyásolására, mindenki a saját istenéhez imádkozik, hogy az Unió potentátjai legyenek jobb szívvel hozzánk. Aki másan bízik, csalódni fog. Kilenc évnyi guanót önerőből lekaparni képtelenek vagyunk ugyanis.

Fotó innenSzerző: Rezeda
Forrás:Rezeda világa

Rezeda: Devět let

  1. června 2019 | připomínky Nezařazeno do kategorií

2019/05/31 HOPPÁ! – POLOŽKY HUPPA.HU, VÝJIMKA

Orbán Viktor evidentně bije. V týdnu rakouský model prošel italským způsobem, oba odmítli se zúčastnit, kdyby ho neposlouchal, požádal, aby byl v pondělí přijat do Liberal International a on odpoledne čaj s Gyurcsánny.

Manus je patetický a zároveň je to děsivý jeho nesmysl, as tímto druhem charakteru by byl vyhozen z lepší gala s párem nohou, ale Fidesz obleky. Voliči a jejich následovníci budou odpovědní za své svědomí a za svou úlohu, aby se celá země stala obezřetným peklem.

Viktor Orbán se usadil. Chtěl se stát králem tím, že prorazil lidovou stranu po zemi, jako alternativu k hlavě fascinované Evropy, a teď, když jsou oba scénáře podobné jablku, snaží se hanbit svět, už není hoden mého jména a opravdu hlavy zelí. Slepp oznámil, že odloží zavedení správních soudů, sníží daň z reklamy a dokonce i Gulyásovo mládě mělo problém se Salvininem. Doufám, že po tom bude italský fašista obratlovcem, a tak zabije svého údajného soudruha.

Bez ohledu na to, jak zvláštní, si zaslouží větší respekt než naše zuřivost, která má nyní svůj vlastní strašný charakter, nebo něco, co sedí na svém místě. Zodpovědnost Evropy se nyní stala obrovskou a nyní ukáže, zda je skutečně evropská, a to, co nazývá Orbán jako evropská hodnota, nebo zda je dostatečné schovat se v jehněčím vlku. Uvědomíte si konečně, že toto je naše nemotorná zřícenina na dvou nohách, samotný mor, jehož principy, morálka, lidské hodnoty nejsou, a pokud se vrátíte zpět, nezapomene na devět dlouhých let.

Pro Evropu existuje příležitost, aby na parkoviště zapřísáhla nepřítele, těžko padající, jen odříznuta od Lidové strany, aby jedla to, co vařila. Velká Evropa po dlouhých devět let nečinně sleduje tuto formu boje, financuje devět let na zřízení režimu a neudělala více, než bylo pro pomalé povzdech. A pokud zapomenete na svobodu tisku, nezávislost soudnictví, pomluvu civilistů, pohromu vědy, CEU, korupci a Putinovo narušení prázdného gesta, omluví se za své vlastní hříchy, ne za Evropu. Pouze geograficky.

Ve skutečnosti můžeme také poděkovat Viktoru Orbánovi za jeho lhostejnost, nedostatek charakteru a nevinnost, protože se nejprve zachází s hrobem, jako by byl hloupost. A teď, když bylo tajemství skutečně odhaleno, musí být ponecháno, aby naplnilo svůj osud. Doposud jsem pravidelně vyjadřoval své přesvědčení, že náš vlastní osud můžeme překládat pouze sami. Nyní, v povolební situaci nebo po volbách – že ho zde nemůžeme porazit – musím vidět pouze vnější síly, které mohou začít.

To je důvod, proč nezáleží na tom, co se nyní děje, zda je příloha trvale omezena nebo milostivě dovolena přežít. Nemělo by to být tam, kde se usadí kdekoli, začne se množit jako rakovinová buňka a všechno znovu začne škrábat. Bude pro nás, zemi, špatné, aby se z toho zotavili? Velmi. A dlouho. Bude to bolet. Narušící ekonomika bez busta EU, administrativního chaosu a v neposlední řadě očistce duší, která je schopna tak učinit, a ďábel to hned nebral. Mnohem více se v těchto dnech děje v Bruselu, než bychom si mohli myslet.

Opravdu se mi nelíbí tato ubohá hmota, která vylezla na mámu, ale ze Švejka víme, že velké časy vyžadují skvělé lidi. To je to, co teď dělám. Protože mnoho let jsem mnohokrát dostal svůj obrázek, nestačí říci, že Orban jde do pekla, není to vůbec nepořádek, také vám říkám, co je to lék. Hle, našel jsem to. Pravda, mimo nás, pokud tady nezbylo nic. V tuto chvíli máme příležitost ovlivnit náš osud, každý se modlí k našemu vlastnímu bohu, aby měl potenciál Unie s lepším srdcem. Kdokoli jiný důvěry bude zklamaný. Máme devět let guana, abychom se zbavili vlastní moci.

Foto zdeStor: Rezeda
Zdroj: Svět Rezedy

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |