< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A bíróságnak is gyanús, hogy a Fidesz politikusa lerokkan a tárgyalások előtt

| Mobile | RSS

A bíróságnak is gyanús, hogy a Fidesz politikusa lerokkan a tárgyalások előtt

2019. június 5. | hozzászólás | Fecsegő hírek
Spirk József

Spirk Józsefújságíró.

  • Orvosi igazolásokkal mentette ki magát az EP-választási kampányidőszak alatt is zajló becsületsértési büntetőügyében a Fidesz XV. kerületi vezetője, emiatt hónapokat csúszik az eljárás befejezése.
  • Pintér Gábor kétszer is azt állította, hogy hosszú ideje tartó betegsége miatt gyakorlatilag mozgásképtelen, ami a bíróság gyanúját is felkeltette.
  • A rákospalotai önkormányzatban márciusban és áprilisban is a tárgyalásokra kijelölt napokkal szinte egy időben tartottak képviselő-testületi üléseket. A fideszes többség Pintér vezetésével szavazta le az ellenzéki polgármester által benyújtott költségvetést.
  • Pintér néhány héttel a márciusi tárgyalás előtt lépett előre a Fidesz-ranglétrán, László Tamás leváltása után ő lett a párt választókerületi elnöke.

Öt éve húzódik különböző bírósági fórumok előtt a rákospalotai Fideszt vezető Pintér Gábor becsületsértési ügye. A politikus ellen egy roma nő indított magánvádas büntetőeljárást.

Az asszony szerint a nála majd’ húsz évvel fiatalabb Pintér durván megsértette. A nő a 2014-es önkormányzati választás után a polgármesteri hivatal épületében keveredett szóváltásba Pintérrel. Akkor Pintér volt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, de a kerületben a DK-s Hajdu László győzött.

A bírósági iratok szerint a nő és Pintér vitája a választási szórólapok tartalma miatt pattant ki, aminek a politikus a „Takarodj, te cigány kurva!” felkiáltással akart véget vetni.

Bár a sértegetésre a nő visszaszólt, utóbb becsületsértésért feljelentette Pintért, ő pedig szintén pert indított a nő ellen.

Az elhúzódó pereskedés során számos önkormányzati dolgozót hallgatott meg tanúként a bíróság. A legutóbbi ítélet – a megismételt elsőfokú döntés – megrovásban részesítette Pintér Gábort. Az ügy ezt követően 2018-ban ismét másodfokra került, ahol a tavasszal a szokásosnál is jobban lelassult az eljárás. A bíróság ugyanis hiába jelölt ki több időpontot, a tárgyalásokat rendre el kellett halasztani.

Pintér Gábor a március 21-i, majd az április 11-i tárgyalást megelőző napon is beteget jelentett. Mindkétszer ugyanolyan orvosi igazolást adott be, a kísérőlevélben pedig azt írta, hogy hosszú ideje tartó folyamatos fájdalmakkal küzd, ülni és járni is csak nagy fizikai fájdalommal tud, ezért nem képes megjelenni a tárgyaláson. Ez a bíróság gyanúját is felkeltette, a Fővárosi Törvényszék az önkormányzattól kért információt arról, hogy Pintér a kérdéses napokon járt-e polgármesteri hivatalban, részt vett-e bizottsági üléseken.

A gyanú nem volt alaptalan. Március 18-án, majd április 9-én – tehát két-három nappal a tárgyalások előtt – Pintér bizonyíthatóan részt vett a XV. kerület önkormányzat testületi ülésein. A márciusi és az áprilisi ülésről készült videofelvételeken látható, hogy többször felszólalt.

A politikus a Fidesz frakcióvezetőjeként főszerepet játszott az önkormányzat 2019-es költségvetésének megtorpedózásában. Március 18-án a testület fideszes többsége nem fogadta el a következő közgyűlés napirendjét, nem is szavaztak, így többedszer akadályozták meg, hogy elfogadott költségvetése legyen Rákospalotának. Pintér az MTI-nek és a Magyar Nemzetnekis nyilatkozott az akció után, azt állítva, hogy a Demokratikus Koalíció kifizetőhelye maradna a kerület, ha megszavazták volna a költségvetést.

Pintér Gábor februárban lett igazán fontos ember a helyi Fidesz gépezetében. Orbán Viktor visszaléptette László Tamást a választókerületi elnöki tisztségről. A pártelnök-miniszterelnök februárban levélben kérte fel Lászlót, hogy mondjon le, miután 2018-ban két vereséget is elszenvedett a XV. kerületben az ellenzékkel szemben. Az országgyűlési választáson a DK-s Hajdu Lászlóval szemben maradt alul, majd a Hajdu megüresedett polgármesteri posztjára kiírt időközi polgármester-választáson is veszített, akkor az ellenzék támogatását élvező, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete színeiben induló Németh Angéla győzte le.

Pintér egyébként néhány héttel a becsületsértési ügy tárgyalása előtt kapta meg a választókerületi elnöki posztot. A fideszes politikus a 24.hu kérdésére azt állította, mindkét esetben valós igazolást adott le a bíróságnak, amit hosszú ideje meglévő betegsége indokolt.

Kiemelt kép: onkormanyzati.tv

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |