< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Handó Tünde, a Fidesz leválthatatlan kádere((Tóde Handó, le blason indispensable du Fidesz

| Mobile | RSS

Handó Tünde, a Fidesz leválthatatlan kádere((Tóde Handó, le blason indispensable du Fidesz

Lázár Gergő    |   Június 8,  Szombat   |   17:59

Handó Tünde leváltása nemrégiben szóba került, méghozzá az Országos Bírói Tanács (OBT) javaslatára. Az Országos Bírói Hivatal (OBH) vezetője, Handó ugyanis semmibe veszi a papíron az ő tevékenységét felügyelni hivatott OBT véleményét, sőt annak működését saját hatáskörben törvénytelennek bélyegezte. Handó – tegyen is bármit – elmozdíthatatlan az OBH éléről, még akkor is ha bizonyíthatóan törvénysértések sorát követte el. Történt tudniillik, hogy péntek délután a parlament igazságügyi bizottsága megtárgyalta Handó leváltását, azonban itt is – mint egyébként szinte minden egyes bizottságban a magyar parlamentben, és azon kívül szerte az országban – kormánypárti többség van, ezért ha valami nem áll a kormány érdekében, azt soha nem is fogják megszavazni. Most is pontosan ugyanez történt, 10-3 arányban leszavazták az örök független Handó felmentését.

Ez a szám érdekes, mivel a bizottságban 8 kormánypárti politikus ül 4 ellenzéki és egy független taggal szemben, mégis mindössze hárman (3) értettek egyet Handó kirúgásával. A jelenléti ívből kiderül, hogy egy jobbikos és egy független képviselő nem volt jelen az ülésen. Hogy ezt tiltakozásból tették-e, vagy valamilyen halaszthatatlan közfeladatot kellett ellátniuk, azt nem tudni, mindenesetre érdekes a távolmaradásuk. Mert persze egy 8-5-ös eredmény is azt jelentette volna, hogy Handó marad az OBH élén, azonban mégis csak máshogy nézett volna ki.

Nem mellesleg az ülésen – a HVG beszámolója szerint – nem csak egy egyszerű döntésről volt szó. Egy bizottsági indítvány hosszasan foglalkozik az OBT elfogultságával, miközben az általuk nevesített és okiratokkal alátámasztott törvénysértésekkel érdemben nem is foglalkoztak. Nem foglalkoztak, mert megtehették, hogy egyszerűen semmibe veszik a tényeket, hiszen ők maguk képviselik a törvényeket. Őket nem vonja felelősségre senki, mivel Handó pozíciójának fenntartása a párt számára fontos, már-már nemzeti érdek. Polt Péter uralkodásához ugyanis hozzátartozik az is, hogy Handó megtámogassa a bíróságok függetlenségének leépítését célzó tevékenységet.

Az ülésen a HVG információ szerint a vélhetően leendő igazságügyi miniszter, Bajkai István is jelen volt, aki kioktatta az OBT két jelenlévő tagját a pártatlanság kérdéséről. Ő, aki az Orbán család ügyvédjeként fog hamarosan az igazságügyi minisztérium élére kerülni, annak ellenére is, hogy ő volt az, aki miatt az Európai Unió százmilliárdos büntetést helyezett kilátásba, miután hiányosságokat találtak az ügyvédi irodáját is érintő ellenőrzési rendszerben. Egy ilyen ember lehet tehát a leendő igazságügyi miniszter és egy ilyen ember pofázik pártatlanságról. Ezek után el lehet képzelni, hogy miféle pártatlan és törvényes döntések fognak születni a minisztériumban, egy olyan ember vezetésével, aki tejet és tojást osztott az általa vezetett budapesti kerület polgárainak, hogy ezzel szerezzen szavazatokat.

Forrás: RTL Klub

Handó tehát nem elmozdítható az OBH éléről, törvényes keretek között legalábbis biztosan nem. A törvényeket ugyanis a kormánypárt írja saját szája íze szerint, amit már megtámadni sem lehet, hiszen nincs az a bíróság, amely a kormánypárttal szemben, valaki másnak adna igazat. Még ha véletlenül így is történne, van egy felsőbb szervezet, amely a kormánypártnak és az általa támogatott embernek ad igazat, még akkor is, ha egyértelmű törvénysértéseket követett el az az illető, márpedig itt bőven van szó ilyenről is.

Handó Tünde magatartása és mulasztásai, a bírósági igazgatásban kizárólagos, kontroll nélküli hatalomra törekvése miatt a tisztségére méltatlanná vált (részlet az OBT határozatából).

Úgy tűnik, a Fidesz nem így gondolja, amennyiben véleményük szerint Handó Tünde a megfelelő személy az OBH vezetésére. Ez mondjuk nem is csoda egy olyan pártban, ahol csalók, tolvajok és bűnözők töltenek be a mai napig hivatali funkciókat, és ahol a gerinctelenség nem megvetendő dolog, hanem erény. A testület fideszes többsége tehát egyetért azzal, hogy Handó Tünde folytassa a nevesített és okiratokkal alátámasztott törvénysértésekkel tűzdelt karrierjét az OBH élén. Lássuk a kormánypárti névsort, mégis csak fontos tudni, kire lehet büszke a párt:

Dr. Vejkey Imre – KDNP

Czunyiné Dr. Bertalan Judit – Fidesz

Dr. Kovács Zoltán – Fidesz

Dr. Vitányi István – Fidesz

Dr. Bajkai István – Fidesz

Dr. Becsó Károly – Fidesz

Demeter Zoltán – Fidesz

Vigh László – Fidesz

Ritkán látni ennyi doktort egy helyen, főleg olyan doktorokat, akik számára a törvénysértés egy teljes mértékben megengedett, sőt hazafias cselekedet. Életforma.

fecsego.eu/Kolozsvári szalonna

Tóde Handó, le blason indispensable du Fidesz
9 juin 2019 | commentaires | Tribunal / Bureau du Procureur / Szegedi Ítélőtábla, Salle de presse de l’UE, Nouvelles broutantes

Gergő Lázár | Samedi 8 juin | 17h59

Le remplacement de Tóde Handó a récemment été discuté à la suggestion du Conseil national de la magistrature (OBT). Handó, le chef de l’Office national de la justice (OBH), méconnaît l’opinion de l’OBT, qui supervise son travail sur le papier et en a même illégalement imputé le fonctionnement à sa propre autorité. Hando – faire n’importe quoi – est indestructible depuis le bord de l’OBH, même s’il s’est avéré une série de violations. On savait que vendredi après-midi, la commission parlementaire de la justice avait discuté du remplacement de Hando, mais ici, comme dans presque toutes les commissions du Parlement hongrois et de l’extérieur du pays, le gouvernement est majoritaire. ils ne voteront pas. Même maintenant, exactement la même chose s’est produite, 10-3 d’entre eux ont été licenciés pour la libération de l’éternel indépendant Hando.

Ce chiffre est intéressant car, en commission, 8 politiciens du gouvernement siègent contre 4 membres de l’opposition et un membre indépendant, mais seuls trois (3) ont accepté de renverser Hando. Le tableau de présence montre qu’un homme de bien et un représentant indépendant n’étaient pas présents à la réunion. Qu’ils l’aient fait par protestation ou qu’ils aient dû accomplir une tâche publique urgente, on ne sait toutefois pas que leur absence est intéressante. Bien sûr, un résultat de 8-5 aurait signifié que Hando aurait été à la tête de l’OBH, mais cela aurait semblé différent.

En passant, ce n’était pas une simple décision lors de la réunion – selon le rapport de HVG. Une requête de la Commission traite du parti pris d’OBT depuis longtemps, alors qu’elle n’a pas traité d’infractions matérielles identifiées et corroborées par des documents. Ils n’ont pas traité parce qu’ils pouvaient simplement ignorer les faits, car ils représentent eux-mêmes la loi. Personne n’en est responsable, le maintien de la position de Hando étant un intérêt national important pour le parti. Le règne de Polt Polt signifie également que Hando devrait soutenir les actions visant à réduire l’indépendance des tribunaux.

Selon les informations fournies par HVG, István Bajkai, futur ministre de la Justice, devrait être présent lors de la réunion et avoir informé les deux membres de l’OBT présents sur la question de l’impartialité. Il sera bientôt à la tête de la famille Orbán en tant qu’avocat dans la famille Orbán, bien qu’il ait été poursuivi par l’Union européenne pour des milliards de milliards de manquements dans le système de contrôle de son cabinet d’avocats. Un tel homme peut donc être le futur ministre de la justice et se sentir impartial. Vous pouvez alors imaginer quelles décisions impartiales et légitimes seront prises au sein du ministère, dirigé par un homme qui partageait le lait et les œufs avec les citoyens du district qu’il avait dirigé à Budapest pour obtenir des votes.

Source: RTL Klub

Ainsi, Hando ne peut pas être déplacé du bord de l’OBH, du moins légalement. Les lois sont écrites par le parti gouvernemental selon le goût de sa propre bouche, qui ne peut être contesté, car il n’y a pas de tribunal qui donnerait la vérité à quelqu’un d’autre, contre le parti gouvernemental. Même si cela s’est passé par inadvertance, il existe un organe supérieur qui donne au parti gouvernemental et aux personnes qu’il soutient, même s’il s’agit d’une violation flagrante de la loi, et il y en a beaucoup.

Le comportement et les omissions de Tünde Handó, en raison de sa quête exclusive d'un pouvoir illimité dans l'administration des tribunaux, sont devenus indignes de son poste (détails de la décision de l'OBT).

Fidesz ne semble pas le penser s’ils pensent que Tóde Handó est la bonne personne pour diriger l’OBH. Ce n’est pas un miracle dans un parti où les fraudeurs, les voleurs et les criminels occupent toujours des fonctions de bureau et où l’invincibilité n’est pas une chose méprisable, mais une vertu. La majorité des membres du conseil d’administration sont donc d’accord pour que Tünde Handó poursuive sa carrière avec les violations documentées et documentées à la tête de OBH. Voyons la liste des partis du gouvernement, mais il est important de savoir qui peut être fier de ce parti:

Dr. Vejkey Imre – KDNP

Czunyiné Dr. Bertalan Judit – Fidesz

Dr. Zoltán Kovács – Fidesz

Dr. Vitányi István – Fidesz

Dr. Bajkai István – Fidesz

Dr. Károly Becsó – Fidesz

Zoltán Demeter – Fidesz

László Vigh – Fidesz

Vous voyez rarement autant de médecins réunis au même endroit, en particulier ceux pour qui la violation de la loi est entièrement autorisée, voire même patriotique. Forme de vie.

fecsego.eu/Kolzsvár bacon

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |