< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban az albán-svéd autócsempész

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban az albán-svéd autócsempész

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt az albán-svéd állampolgárságú férfit, aki a múlt hét szombaton próbált meg Szerbia irányába csempészni egy nagy értékű autót.

A gyanú szerint a férfi 2019. június 7. napján este 6 órakor jelentkezett kilépésre a Röszke autópálya határátkelőhelyen Magyarország irányából Szerbia irányába egy finn honosságú gépkocsi vezetőjeként. A kiléptetés során elrendelt ellenőrzés megállapította, hogy a gépjárművet a finn hatóságok lopás miatt körözik 2019. május 31. napja óta. A több mint 7 millió forint értékű gépkocsi anyagi haszonszerzés végett történő megszerzésével és annak az Európai Unió területéről történő kivitelével a gyanúsított megvalósította a jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntettét.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

Szeged, 2019. június 12.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |