< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Gazdaság-infláció-Kína Májusban 15 havi csúcsot ért el a kínai infláció

| Mobile | RSS

Gazdaság-infláció-Kína Májusban 15 havi csúcsot ért el a kínai infláció

2019. június 12. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Májusban a piaci várakozásoknak megfelelően 15 havi csúcsra emelkedett az infláció Kínában a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint.

    A fogyasztói árak a piaci várakozásoknak megfelelően 2,7 százalékkal emelkedtek májusban Kínában, gyorsabb ütemben az előző havi 2,5 százalékos inflációnál.
    A fogyasztói árak májusban elért éves emelkedésének mértéke 15 hónapja, tavaly február óta a legnagyobbnak bizonyult Kínában, elsősorban az élelmiszerárak hét és fél éve legnagyobb növekedése miatt. Az afrikai sertéspestis fertőzés miatt lecsökkentett sertésállomány magasan tartja a disznóhús árát.
    Havi összevetésben a fogyasztói árak nem változtak májusban, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. Áprilisban 0,1 százalék volt a fogyasztói árak havi emelkedésének mértéke.
    A termelői árak emelkedésének éves üteme 0,6 százalékra lassult májusban az áprilisi 0,9 százalékról. A májusi termelőiár-infláció megfelelt az elemzői várakozásoknak. Az előző hónaphoz mérve 0,2 százalékkal emelkedtek a termelői árak májusban az áprilisi 0,3 százalékos havi áremelkedés után.


MTI

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |