< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Kedves Barátom/ Tisztelt főszerkesztő Úr!(Ősszel visszavehetjük a fővárost a Fidesztől!

| Mobile | RSS

Kedves Barátom/ Tisztelt főszerkesztő Úr!(Ősszel visszavehetjük a fővárost a Fidesztől!

2019. június 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet

Kedves Barátom/ Tisztelt főszerkesztő Úr!

Mint nyilván Te is látod, sűrű és izgalmas napokat élünk. Lassan magunk mögött hagyjuk a szép sikert hozó európai parlamenti választás értékelését. Az Elnökség és az Országos Tanács ezzel foglalkozó üléseit követően holnapután a választókerületi elnökökkel is átbeszéljük a tapasztalatokat és tanulságokat, aztán minden erőnkkel az önkormányzati választások előkészítésére koncentrálunk.

Két héttel ezelőtt a Demokratikus Koalíció lett a legerősebb ellenzéki párt, melynek értjük és érezzük a felelősségét. Ahogy fogalmaztunk, ez a támogatás nem ad okot arra, hogy nagyobb legyen a szánk, arra viszont kötelez bennünket, hogy viseljük e megtisztelő támogatásból fakadó felelősséget.

Kálmán Olga főpolgármester-jelölti bátorítása, támogatása sok vitát váltott ki, ezt nyilván ismered. A lelkiismeretünk tiszta, azt tesszük, ami legjobb meggyőződédünk szerint hazánk és Budapest érdeke. Egymás után születnek átfogó ellenzéki megállapodások közös polgármesteri jelölésről, képviselőjelölésről, listaállításról a megyeszékhelyeken és számtalan egyéb településen. A DK a lehető legnyitottabban áll a teljeskörű ellenzéki együttműködés elé, támogatja azt. Nem kívánunk huzakodni egy-egy képviselői mandátum dolgában, még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy a leendő új testületeknek alapvetően tükrözni kell a népakaratot, benne az egyes politikai irányzatok valóságos támogatottságát.

Budapestnek természetesen kiemelt jelentősége van: az elmúlt két választáson többsége volt az ellenzéknek, és egy meggyőző, harcos jó jelölttel ősszel visszavehetjük a fővárost Fidesztől.  Jövő csütörtöktől, június 20-ától Budapesten előválasztás dönt Tarlós István kihívójáról. Azt kérem minden budapesti polgártól, hogy vegyen részt az előválasztáson és támogassa a szabad és független Főváros ügyét, annak képviselőjét, Kálmán Olgát!

Jövő hét végén a DK Elnöksége szokásos nyári, kihelyezett ülését tartja, amelynek fő témája az önkormányzati választásokra történő felkészülés. Ez a nyár nem csak a pihenésé lesz, hanem már felkészülés is az őszi megmérettetésre. A választókerületi elnökeinken keresztül tájékoztatni fogunk jövő heti döntéseinkről. Kérjük, hogy lehetőségeid és erőd szerint segítsd, hogy településeinknek szabadságot, jobb életet hozó vezetői legyenek, támogasd a Demokratikus Koalíció, illetve az ellenzék jelöltjeit, kampányát.

Barátsággal,

Gyurcsány Ferenc
pártelnök

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |