< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Világvége Meleg és szárazság: Indiában eljött már a világvége – falvak halnak ki

| Mobile | RSS

Világvége Meleg és szárazság: Indiában eljött már a világvége – falvak halnak ki

Magyarországon szintén rekord méreteket ölt a meleg, 10 fokkal van melegebb, mint szokott.

nyomtatás

Az elmúlt hetekben extrém forrósággal küzdött Ázsia nagy része, hétfőn Delhiben például 48 fokkal dőlt meg a júniusi melegrekord, a radzsisztáni Churuban pedig nemrég 50,8 fokot mértek, amivel kivívta magának legmelegebb hely a Földön címet. A hőség történelmi szárazsággal is jár, emiatt pedig több száz indiai falu vált teljesen kihalttá, miután a lakóik víz hiányában elmenekültek az otthonaikból.

A pokoli meleget egyre nehezebben bírják. Egy vonaton négyen is meghaltak az elviselhetetlen hőség miatt. Közben még egy pusztító ciklon is útban van: több mint negyedmillió embert kell kitelepíteni.

Nálunk is kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Tíz fokkal is melegebb van, mint ilyenkor szokott.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |