< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Botrányosra sikerült a kosárdöntő első meccse

| Mobile | RSS

Botrányosra sikerült a kosárdöntő első meccse

2019. június 15. | hozzászólás | Sport

KAPCSOLÓDÓK (3)

A vasi Clásicón még a jegyért is ölni tudnánakVas megye két kosárcsapata, a Falco és a Körmend mindig túlhevített meccseket játszik egymással. Sokan a kosár Fradi–Újpestjét látják benne. Erre a meccsre az is kimegy, aki egész évben a kosárlabda felé sem néz, több mint háromezren tombolnak a lelátókon.Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőleAz idei kosárlabda-bajnokság meglepetéscsapata a Jászberény, ami a 2000-es évek elején egy baráti társaság hobbista klubjaként indult. Kevés pénzből jutottak a legjobbak közé. Meccseiken még a hónapok óta sérülteknek is ováció jár.Megvan az eltűnt kosáredzőMehmedovic Merimnek a tulajdonossal vannak anyagi vitái.

A kosárlabda NB I./A döntőjének első meccsén a szombathelyi Falco KC elvette a Körmend pályaelőnyét. Fordulatos meccsen hét ponttal győzött a Falco a három nyertes meccsig tartó párharcig.

A két vasi csapat egyszer már döntőzött egymással, a 2007/08-as szezonban a Szombathely győzelmével ért véget a döntő. A Falcónak az az egyetlen bajnoki címe. 

A szombathelyiek tudtak jobban rápihenni a döntőre, mert a Szolnokot 3-0-val ejtették ki az elődöntőben, míg a Körmend 3-2-es párharcot vívott a Péccsel.

A meccset a vendég Szombathely kezdte jobban, amely főként a válogatott Perl Zoltán révén 10-6-ra, majd 16-13-ra is vezetett. A házigazdák Ferencz Csaba triplájával egyenlítettek 18-18-ra, aki 11 évvel ezelőtt is ott volt a vasi döntőben, írta az MTI.

A körmendi Ferencz Csaba és a szombathelyi Perl Zoltán küzd egymással a kosárlabda NB I. döntőjének első meccsén

A körmendi Ferencz Csaba és a szombathelyi Perl Zoltán küzd egymással a kosárlabda NB I. döntőjének első meccsén

A második negyedben a magyar válogatott Govens Darrin kosaraival hét ponttal elhúzott Gasper Okorn csapata (22-29), ám a Körmend egy 9-0-s rohammal fordított. A nagyszünetben 40-37 volt az állás, az első félidő legeredményesebbje a hazaiakat erősítő Leyton Hammonds lett 12 ponttal.

Térfélcsere után maradt a kiélezett és közönségszórakoztató csata, váltakozva vezettek a csapatok, Hammonds pedig megszerezte 18. pontját. A reklamáló Matthias Zollner technikai hibája tovább borzolta a kedélyeket, a záró játékrész 55-61-ről indult. Ekkor a vendégek elsősorban Govensnek köszönhetően tíz pontra megléptek a Városi Sportcsarnokban (55-65), az előny azonban hamarosan elolvadt, így a hajrá is izgalmasan alakult.

Az utolsó perc 70-75-tel kezdődött, 14 másodperccel a vége előtt, a szurkolók italt locsoltak be a pályára, sokáig állt a játék a takarítás miatt. A büntetőző Váradi Benedeket ez nem zavarta meg, kétszer is betalált. Aztán a Körmend elrontotta utolsó támadását, így 70-77 lett a végeredmény.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő második mérkőzését kedden játsszák Szombathelyen.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés: 
Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 70-77 (18-21, 22-16, 15-24, 15-16) 
A legjobb dobók: Hammonds 18, Price 16, Thames 12, illetve Govens 15, Perl 14, Reddic 13, Váradi 10

forrás:index.hu

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |