< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en / Blog article: Vásárhelyi Mária: Orbán Gáspár egy megnyomorított, tragikus sorsú fiatalember

| Mobile | RSS

Vásárhelyi Mária: Orbán Gáspár egy megnyomorított, tragikus sorsú fiatalember

Vásárhelyi Mária

orban-gaspar

Olvasom, hogy itt a legtöbben évődnek, élcelődnek, gúnyolódnak azon, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár hivatásos katonának szegődött.

Lehet, hogy még mindig túl naiv vagyok,

de én ebben inkább egy megnyomorított, tragikus sorsú fiatalember helykeresését látom. Az apja általa akarta megvalósítani saját beteljesületlen ifjúkori álmait, és focistának nevelte, ám karrierje egy sérülés miatt kettétört. Meg talán – apjához hasonlóan – elég tehetséges sem volt.

Utána elment Ugandába önkéntesnek, hogy ott tanítsa a nyomorban élő gyermekeket focizni, ahonnan a hírek szerint nem saját jószántából jött haza. Elvégezte a jogi egyetemet, de nem lett jogász, ehelyett fundamentalista vallási közösséget alapított, ahol vélhetően saját maga számára is megváltást keresett. A jelek szerint ebben is csalódott, és most – talán, hogy bizonyítsa, hogy ő valójában olyan kemény, férfias csávó, amilyennek apja akarja látni – katonának állt.

Egy miniszterelnök fiának lenni, önmagában is nagy kihívás,

gyakran megoldhatatlan feladatokat jelent egy fiatalember számára, ha pedig az az apa egy olyan mérgező nárcisztikus, mindenféle érzelmet, empátiát nélkülöző, hatalomvágyó, autoriter személyiség, mint Orbán Gáspár édesapja, akkor az a környezetében minden, egy kicsit is érzékenyebb, empatikusabb, becsületesebb embert megnyomorít.

fecsego.eu/Városi Kurir

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |