< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Az oroszok az EP-választást is megpróbálták manipulálni))Les Russes ont également tenté de manipuler les élections au PE

| Mobile | RSS

Az oroszok az EP-választást is megpróbálták manipulálni))Les Russes ont également tenté de manipuler les élections au PE

Tóth Balázs

szerző:Tóth Balázs

Az Európai Parlament májusi választási kampányidőszakában állandó volt az orosz álhírterjesztő csoportok aktivitása, amelyek hamis történetekkel igyekeztek szélsőséges nézeteket terjeszteni a lakosság körében, hogy politikai feszültséget keltsenek. Ez áll az uniós hivatalok által jegyzett jelentés nem állítja azt, hogy a Kreml állna az EP-kampányt befolyásoló álhírgyártás mögött, és azt sem részletezi, hogy milyen orosz csoportokról van szó.

A korábbi nagyszabású kampányokkal ellentétben, amikor például Franciaország és az Egyesült Államok választásait igyekeztek eltéríteni, most stratégiát váltottak, és inkább kisebb, helyi kampányokkal próbálták befolyásolni a lakosságot.

Szerencsére az online platformok is összeszedettebben dolgoztak, a Facebook, a Google és a Twitter hatékonyabban szűrte ki a téves információkat, mint korábban. Ezen a területen azonban még bőven van tennivaló.

  • sokkal láthatóbbá kell tenni, hogy ki fizetett egy adott hirdetésért
  • szorosabb együttműködést kell kiépíteni a tényeket ellenőrző csoportokkal

Oroszország persze tagadja, hogy bármilyen választásba beavatkozott volna, bármilyen bizonyítékot is hoznak fel ellene.

fecsego.eu/index

Les Russes ont également tenté de manipuler les élections au PE
18 juin 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Nouvelles bavardes
Balázs Tóth

par Tóth Balázs

Au cours de la campagne électorale du Parlement européen en mai, les groupes de pseudo-rapporteurs russes ont constamment exercé leurs activités, cherchant à propager des vues extrémistes parmi la population avec de fausses histoires pour créer des tensions politiques. Il s’agit d’un rapport d’agences de l’UE qui n’indique pas que le Kremlin soutiendrait la production de pseudo-informations affectant la campagne du PE, ni ne décrit en détail ce que sont les groupes russes.

Contrairement aux précédentes campagnes à grande échelle, où, par exemple, ils essayaient de vaincre les élections en France et aux États-Unis, ils ont maintenant changé de stratégie et tenté d’influencer la population avec des campagnes locales plus petites.

Heureusement, les plates-formes en ligne ont davantage travaillé ensemble. Facebook, Google et Twitter filtrent plus efficacement les fausses informations qu’auparavant. Cependant, il reste encore beaucoup à faire dans ce domaine.

il faudrait rendre plus visible qui a payé pour une annonce particulière
une coopération plus étroite avec les équipes d'établissement des faits devrait être mise en place

La Russie, bien sûr, nie être intervenue dans aucune élection, aucune preuve contre elle.

fecsego.eu/index

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |