< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Késsel rabló férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Késsel rabló férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Késsel rabló férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a letartóztatását, aki szombaton éjjel rabolt ki Szegeden egy másik férfit.

A gyanú szerint a gyanúsított már hosszabb idő óta félelemben tartotta az egyébként gondnokság alá helyezett sértettet. Múlt hét szombaton, éjjel 10 óra körüli időben a gyanúsított és a sértett összetalálkoztak Szegeden az egyik útkereszteződésben, ahol a gyanúsított belekötött a sértettbe, több alkalommal arcon ütötte, leköpte, majd elővett egy kést és megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha nem hagyja el Szegedet, akkor felvágja a hasát. Ezt követően több alkalommal megrángatta, tovább fenyegette a sértettet a gyanúsított, majd megkérdezte, hogy mennyi pénz van nála. Miután a sértett közölte, hogy 2.500.-Ft-ja van, annak átadására kényszerítette a nála levő késsel.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított többszörös és különös visszaeső, ellene több büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű bűncselekmények, valamint a sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt is.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Szeged, 2019. június 18.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |