< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: 57 millió dollárt ad az Orbán-kormány egy mongóliai oltóanyaggyár felépítéséhez///Le gouvernement Orbán donne 57 millions de dollars pour la construction d’une usine de vaccins mongole

| Mobile | RSS

57 millió dollárt ad az Orbán-kormány egy mongóliai oltóanyaggyár felépítéséhez///Le gouvernement Orbán donne 57 millions de dollars pour la construction d’une usine de vaccins mongole

168 óra

2019. június 20.

SZERZŐ: MTI

Az Orbán-magyar kormány 57 millió dolláros oltóanyaggyártó-beruházásról kötött megállapodást Mongóliában, az Eximbank pedig 46 millió dolláros hitelkeretet nyitott annak támogatására, hogy a korábban már komoly piaci tapasztalatra szert tett magyar vízgazdálkodási és bányaipari cégek még nagyobb piaci részesedést tudjanak szerezni az ázsiai országban – közölte az Ulánbátorban tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon az MTI-vel. – A keleti nyitás stratégia keretében különösen figyelnünk kell Mongóliára, amely jelenleg a legnagyobb gazdasági növekedést produkálja Ázsiában. Gazdasága rendkívül nyitott, és a magyarokat nagy szeretettel, szívesen fogadják itt – tette hozzá a politikus. Ennek az az oka – magyarázta -, hogy Magyarország a világon hetedikként ismerte el Mongólia függetlenségét, és immár 70 éve tart fenn vele diplomáciai kapcsolatot. Erre a történelmi kapcsolatra alapozva Budapest most úgy döntött, hogy megnöveli a magyar cégeknek adandó támogatást megjelenésük és sikerük érdekében a jó kilátásokkal bíztató mongol piacon – mondta.

Szijjártó Péter Csimed Hurelbátar mongol pénzügyminiszterrelFotó: KKM/Mitko Sztojcsev

A kormányközi megállapodás értelmében Magyarország egy 57 millió dolláros kötött segélyhitelprogram keretében forrást biztosít ahhoz, hogy magyar cégek felépítsék Mongólia legnagyobb állativakcina gyárát, amelyet magyar technológiával szerelnek fel. Ez azt jelenti, hogy a mongóliai állatállomány beoltásához szükséges oltóanyagokat ebben az új gyárban fogják előállítani – jelentette ki a miniszter.

– A keleti nyitás stratégia tehát abban segíti a magyar vállalatokat, hogy Magyarország mellett külföldön is be tudjanak fektetni, és az ott előállított profitot hazahozva, alá tudják vele támasztani a magyar gazdaság további növekedését” – mondta Szijjártó Péter. A miniszter emellett Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Szángín Szájd Hurelbatar pénzügyminiszterrel a kétoldalú a gazdasági kapcsolatok kiszélesítéséről, továbbá találkozott Damdín Cogtbatar külügyminiszterrel, Csultem Ulán mezőgazdasági miniszterrel, és hivatalában fogadta őt Kaltma Battulga köztársasági elnök is.

forrás:168 óra

Le gouvernement Orbán donne 57 millions de dollars pour la construction d’une usine de vaccins mongole
20 juin 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Nouvelles bavardes
168 heures
20 juin 2019

AUTEUR: MTI

Le gouvernement Orbán-hongrois a signé un accord prévoyant un investissement de 57 millions de dollars dans la production de vaccins en Mongolie et Eximbank a ouvert une ligne de crédit de 46 millions de dollars pour aider les sociétés hongroises de gestion de l’eau et les sociétés minières qui avaient déjà acquis une expérience considérable du marché à conquérir une part de marché encore plus grande en Asie – Péter Szijjártó, ministre des Affaires étrangères et des Affaires étrangères, a confié jeudi au ministre des Affaires étrangères et des Affaires étrangères le MTI. – Dans le cadre de la stratégie d’ouverture à l’Est, nous devons accorder une attention particulière à la Mongolie, qui produit actuellement la plus grande croissance économique en Asie. Son économie est extrêmement ouverte et les Hongrois sont accueillis ici avec un grand amour », a ajouté le politicien. La raison en est, a-t-il expliqué, que la Hongrie a reconnu l’indépendance de la Mongolie au septième rang mondial et entretient des relations diplomatiques avec elle depuis 70 ans. Sur la base de cette relation historique, Budapest a maintenant décidé de renforcer le soutien apporté aux entreprises hongroises pour leur apparition et leur succès sur le marché mongol, ce qui promet de bonnes perspectives “, a-t-il déclaré.

Péter Szijjártó Csimed Hurelbátar ministre des Finances mongol Photos: KKM / Mitko Sztojcsev

Selon l’accord intergouvernemental, la Hongrie finance la construction de la plus grande usine de vaccins pour animaux de Mongolie, équipée de la technologie hongroise, dans le cadre d’un programme de prêt de 57 millions de dollars. Cela signifie que les vaccins nécessaires pour inoculer le bétail mongol seront produits dans cette nouvelle usine, a déclaré le ministre.

“La stratégie d’ouverture à l’Est aide donc les entreprises hongroises à investir à l’étranger et en Hongrie, et à ramener les bénéfices générés dans l’économie hongroise”, a déclaré Péter Szijjártó. Le ministre a également signé un mémorandum de coopération avec le ministre des Finances, Sángin Szájd Hurelbatar, sur l’élargissement des relations économiques bilatérales, et s’est entretenu avec le ministre des Affaires étrangères de Damdín Cogtbatar, ministre de l’Agriculture, Ulult Csultem, et a également été reçu par la présidente, Kaltma Battulga.

source: 168 heures

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |