< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Mától lehet szavazni a főpolgármester-jelölti előválasztáson

| Mobile | RSS

Mától lehet szavazni a főpolgármester-jelölti előválasztáson

2019. június 21. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Megkezdődött az ellenzéki főpolgármesteri-jelölti előválasztás második fordulójának szavazása csütörtökön.

szerző?Domokos Erika,

Főpolgármester-jelölti vita: ezt szeretnék az ellenzéki indulók

Karácsony Gergely a budapestiek támogatását kérte, minden felmérés” szerint neki van a legnagyobb esélye Tarlós Istvánnal szemben, városvezetői tapasztalata pedig alkalmassá teszi a tisztségre. Az ellenzéki politikus 2019 legfontosabb kérdésének azt nevezte, hogy ki legyen a Fidesz fővárosi “helytartójának” kihívója. A múlt évi országgyűlési és az idei EP-választáson is világossá vált, hogy a budapestiek nagy többsége változást akar, és erre minden okuk megvan .

Az előválasztáson szavazni Karácsony Gergely mellett Kálmán Olgára, a Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával induló független jelöltre és Kerpel-Fronius Gáborra, a Momentum jelöltjére lehet.Itt szavazhatA szavazóhelye június 20-25. között 10-től 20 óráig, június 26-án 12 óráig tartanak nyitva. Helyszínek: Móricz Zsigmond körtér, Széll Kálmán tér, Blaha Lujza tér, Nyugati tér, Örs vezér tere, Boráros tér, Csepel – Görgey tér, XV. kerület Fő tér, Lehel tér, Nagyvárad tér (aluljáró), Újpest Városközpont, Flórián tér, XVII. kerület – Rákoskeresztúri központ, Kispest – Határ út, Kőbánya-Kispest metróállomás.

Karácsony Gergely szerint sok kérdésben az ellenzéki jelöltek között konszenzus van, saját programja azonban “zöldebb és szolidárisabb”, mint a két másik aspiránsé. Egy Gyurcsány Ferencre vonatkozó kérdésre úgy reagált: tartoznak azzal a városnak, hogy a “közös jövőre” fókuszálnak és vitáikat a lehető legrövidebb úton rendezik. Amennyiben nem ő nyeri az előválasztást, “ezer százalékban” támogatni fogja a győztest – írta az MTI.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |