< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Megint magyar arany! Történelmi magyar sikerek a kínai kungfu világbajnokságon!

| Mobile | RSS

Megint magyar arany! Történelmi magyar sikerek a kínai kungfu világbajnokságon!

2019. június 23. | hozzászólás | Sport

Három aranyat szereztek a magyarok a szerdán befejeződött kínai kungfu-világbajnokságon

Három aranyat szereztek a magyarok a szerdán befejeződött kínai kungfu-világbajnokságon. A sportág őshazájában, Kínában rendezett tornán 48 ország 900 versenyzője indult, így hatalmas eredmény a három arany. A magyar csapat legeredményesebb versenyzője Kiss Dorottya volt, aki Shaolin ököl formagyakorlat kategóriában világbajnoki címet szerzett, a szablyával végrehajtott versenyszámban pedig negyedik lett.

Remekül szerepelt a magyar válogatott a kungfu világbajnokságon, amelyet a hagyománynak megfelelően a sportág őshazájában, Kínában rendeztek meg. A csapat három aranyérmet nyert, ez a legjobb eddigi vb-szereplés kungfuban. A felnőtteknél Kiss Dorottya volt a legeredményesebb: Shaolin ököl formagyakorlat kategóriában világbajnoki címet szerzett, a szablyával végrehajtott versenyszámban pedig negyedik lett. A férfiaknál Filóci Mihály a Chen stílusú tajcsicsuan kategóriában lett bronzérmes, míg az ifjúságiak mezőnyében Kósa Panna mindkét kategóriában, amelyben elindult (Shaolin ököl, illetve egyenes kard formagyakorlat), első helyen zárt.

Még értékesebbé teszi a sikereket, hogy a tornán 48 országból közel 900 versenyző indult, köztük hat magyar kungfus. A sportág történetében még soha nem vett részt ilyen nagy létszámú magyar csapat vb-n, amelyet kétévente, hagyományosan Kína híres harcművészeti központjainak egyikében rendeznek meg.

„Az elmúlt években a szövetség néhány egyesületénél nagyon szisztematikus utánpótlás-felkészítő program indult el, amelyet idén a sportért felelős államtitkárság is támogatott – mondta a sporttörténelmi eredmények kapcsán Varga István, a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség főtitkára. – Ennek a szakmai programnak az első kézzelfogható eredménye az áprilisi Európa-bajnokságon tapasztalt rendkívül jó szereplés volt, a mostani világbajnokságon elért három elsőség pedig azt mutatja, hogy nagyon jó irányba indultunk el”.

Vezető fotó: Illusztráció, Peking, Bemutatót tart egy férfi a pekingi Troy’s Team nevű vusuiskola termében 2017. június 8-án/MT

(pestisracok.hu)

fecsego.eu/minden szó

Leave a Reply 372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |