< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása, de Czeglédy Csaba nincs a vádlottak padján

| Mobile | RSS

Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása, de Czeglédy Csaba nincs a vádlottak padján

2019. június 24. 09:14 – szerző: 168 Óra

Hétfőn kezdi tárgyalni a Szegedi Törvényszék a szombathelyi központú Humán Operator Zrt. 6,1 milliárd forintos adócsalási ügyet. A közbeszédben Czeglédy-ügyként ismert eljárás azért is szokatlan, mert maga Czeglédy Csaba, a szombathelyi baloldali ellenzék egykori képviselője nincs és nem is lesz a vádlottak padján – írja a hvg.hu.

Czeglédy Csaba

A politikus ügyvéd ugyan a csalási ügy gyanúsítottja volt, rendkívül hosszú idő nyúlt előzetes letartóztatása is a napi politika témája volt az elmúlt két évben. Először annak köszönhetően jöhetett ki az előzetesből, hogy országgyűlési képviselőjelölt lett a tavalyi kampányban, ami mentelmi joggal társult. Ezt végül felülbírálták, vissza kellett térnie. Végül idén tavasszal ismét szabaddá vált, ezúttal a DK színeiben lett európai parlamenti képviselőjelölt, ezúttal ráadásul a mentelmi jogát helyben hagyták az ügyészség próbálkozásai ellenére, sőt, az eljárást is meg kellett ellene szüntetni, ezért nincs a vádlottak között.

Czeglédy esete alaposan felingerelte a Fideszt, Kocsis Máté és Kósa Lajos közösen nyújtott be törvénymódosítást a mentelmi jog korlátozására, aminek a lex Czeglédy nevet adták. A cél, hogy ne kaphasson mentelmi jogot az, akivel szemben még korábban indult büntetőeljárás.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |