< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Mexikó 21 ezer egyenruhással teljesíti Trump követelését((México se encuentra con el reclamo de Trump en 21,000 uniformes

| Mobile | RSS

Mexikó 21 ezer egyenruhással teljesíti Trump követelését((México se encuentra con el reclamo de Trump en 21,000 uniformes

szerző: MTI

Katonák és rendőrök ezreit küldte Mexikó az Egyesült Államokkal közös határhoz.

Csaknem 15 ezer rendőrt és katonát küldött az Egyesült Államokkal közös határához Mexikó az illegális bevándorlás megfékezése céljából Washingtonnal kötött megállapodás részeként – közölte hétfőn Luis Crescencio Sandoval mexikói védelmi miniszter.

Az Andrés Manuel López Obrador mexikói elnökkel közös sajtótájékoztatóján Sandoval elmondta: a különböző egységek immáron mintegy 21 500 tagja segíti a Mexikói Bevándorlási Intézet (Inami) munkáját a határokon. Mexikó a hétvégén erősítette meg az Egyesült Államokkal közös határát, ennek részleteit hétfőn ismertette Sandoval.

Mexikó és az Egyesült Államok június 7-én kötött megállapodást az illegális migráció megfékezéséről, ennek részeként Mexikó a Nemzeti Gárda hatezer katonáját telepíti a guatemalai határra a közép-amerikai államok felől érkező migrációs hullám feltartóztatására. Az EFE spanyol hírügynökség hétfői jelentése szerint azonban a déli határhoz küldött rendőrök és katonák száma ennél is több, eléri a 6500-at. Ezen a szakaszon naponta ezrek mennek át Mexikóba, hogy azután onnan megpróbáljanak az Egyesült Államokba jutni.

Az Egyesült Államokkal kötött egyezség elejét vette annak, hogy az Egyesült Államok június 10-től bevezesse a Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett vámokat. E terv szerint a kezdetben 5 százalékos, minden Mexikóból származó termékre kivetett vám minden hónapban 5 százalékponttal tovább emelkedik, egészen 25 százalékra, ha a mexikói kormány nem fékezi meg a migrációt.

Csak májusban 140 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel az Egyesült Államok déli határán, köztük 57 ezer fiatalkorút. Tizenhárom éve nem volt arra példa, hogy ennyien érkeztek egy hónap alatt az említett határhoz.

Borítóképünk még egy tavalyi esetet rögzít.

fecsego.eu/hvg

México se encuentra con el reclamo de Trump en 21,000 uniformes
25 de junio de 2019 | comentarios | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News

por MTI

Miles de soldados y policías enviaron a México a la frontera con los Estados Unidos.

Envió a cerca de 15,000 policías y soldados a su frontera con los Estados Unidos como parte de un acuerdo con Washington para controlar la inmigración ilegal, dijo el lunes el ministro de Defensa de México, Luis Crescencio Sandoval.

Andrés Manuel López Obrador, en una conferencia de prensa con el presidente mexicano Sandoval, dijo que unos 21.500 miembros de las distintas unidades están ayudando al Instituto Mexicano de Inmigración (Inami) a trabajar a través de las fronteras. México ha reforzado su frontera con los Estados Unidos durante el fin de semana, y Sandoval describió los detalles al respecto el lunes.

México y los Estados Unidos concluyeron un acuerdo el 7 de junio para frenar la migración ilegal, incluido el despliegue de seis mil guardias nacionales de México en la frontera con Guatemala para detener la ola de migración de los estados centroamericanos. Sin embargo, según un informe publicado el lunes por la agencia de noticias española EDA, el número de policías y soldados enviados a la frontera sur es aún mayor, llegando a 6500. Miles de personas van a México todos los días para tratar de llegar a los Estados Unidos.

El acuerdo con los Estados Unidos impidió a los Estados Unidos introducir el 10 de junio los deberes previstos por el presidente de los Estados Unidos, Donald Trump. Según este plan, el arancel aplicado inicialmente a todos los productos originarios de México aumentará en 5 puntos porcentuales cada mes, hasta un 25% si el gobierno mexicano no frena la migración.

Solo en mayo, 140,000 inmigrantes ilegales fueron arrestados en la frontera sur de los Estados Unidos, incluyendo a 57,000 jóvenes. Hace trece años, no ha habido ejemplos de llegar a la frontera en un mes.

Nuestra foto de portada captura un caso del año pasado.

fecsego.eu/hvg

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |