< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Hőség A francia kormány szolidaritásra szólít fel mindenkit a kánikulában//Chaleur Le gouvernement français appelle à la solidarité dans la panique

| Mobile | RSS

Hőség A francia kormány szolidaritásra szólít fel mindenkit a kánikulában//Chaleur Le gouvernement français appelle à la solidarité dans la panique

A kánikulai időszakok ezentúl rendszeresek lesznek, talán meg erősödni is fognak a következő évtizedekben az éghajlatváltozás miatt.

nyomtatás
betűméret

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter felelős magatartásra és szolidaritásra kért mindenkit a Franciaországot jelenleg sújtó kánikula miatt, és visszautasította az ellenzék azon vádjait, miszerint a kormány túlzásba viszi az elővigyázatossági kampányt.

“Nincs különösebb riogatás, a kánikulai időszakok ezentúl rendszeresek lesznek, talán meg erősödni is fognak a következő évtizedekben az éghajlatváltozás miatt” – mondta az egészségügyi miniszter a keddi kormányülést követően.

“Felelősséget kérjünk az emberektől, mert figyelmesnek kell lenni a szomszédjaikkal, az emberekkel az utcán, habozás nélkül vizet adni, hozzáférést biztosítani a hűvös helyekhez. Mindenkitől az kérem, hogy legyen felelős önmaga, a családja és a szomszédjai iránt” – tette hozzá.

Chrisitian Jacob, a jobbközép Köztársaságiak nemzetgyűlési frakcióvezetőjének és a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés azon véleményére, miszerint a kormány “félelmet kelt a franciákban”, a tárcavezető elmondta, hogy álláspontja szerint elengedhetetlenek az elővigyázatossági üzenetek.

“A tavaly kánikula 1500 idő előtti halált eredményezett, pedig nagyon elővigyázatosak voltunk és minden üzenetet eljuttattunk az emberekhez” – emlékeztetett Agnes Buzyn, aki szerint amíg “értelmetlen halálesetek” történnek a hőség miatt, folytatni kell az elővigyázatossági kampányokat.

A francia meteorológiai szolgálat a francia megyék több felében hirdetett legmagasabb szintű hőségriadót, s jelezte, hogy június végéhez képest szokatlan intenzitású kánikula sújtja Franciaországot, amelynek csúcspontja csütörtökön és pénteken várható. Enyhébb idő csak az Atlanti-óceán partján, Bretagne-ban és Normandiában tapasztalható.

Párizsban kedd délután a hőmérők 34 fokot mutattak, az ország keleti részén pedig a legmagasabb hőmérséklet több helyen elérte a 40-42 fokot, s éjszaka sem süllyed 22 fok alá. Miután júniusban a leghosszabbak a nappalok, az éjszakai enyhülés alig néhány óráig tart, ami nem elégséges sem az épületek, sem az emberi szervezet felfrissülésére.

A Météo-France előrejelzése szerint a vasárnapig tartó kánikula egyik következménye a légszennyezettség növekedése, Párizsban a helyi lakosoknak a fővárosi önkormányzat ezért ingyenessé tette a parkolást a kánikulai időszak végéig.

A francia iskolákban a 16 évesek számára kötelező év végi vizsgákat csütörtökről és péntekről elhalasztja az oktatási minisztérium a jövő hétre.

Az állami vasúttársaság, az SNCF csaknem félmillió ásványvizes palackot és 200 ezer ételcsomagot biztosít azon utasok számára a pályaudvarokon, akiknek késéssel vagy fennakadásokkal kell szembesülniük.

Az elektronikai bolthálózatok pedig azt közölték, hogy háromszorosára növekedett az előző évhez képest a ventillátorok és a klímaberendezések iránti kereslet.

Franciaországban 2003-ban mintegy 15 ezer, többségében egyedül élő idős ember vesztette életét az augusztusi kánikulában, ezért a francia rádiók és televíziók most folyamatosan tájékoztatják a lakosságot arról, hogy milyen elővigyázatossági intézkedéseket szükséges megtenni, és egy ingyenesen hívható telefonszámon egyénileg is tájékoztatnak mindenkit a szakemberek ajánlásairól a lakóhelyek, illetve az emberi szervezet megfelelő hűtéséről. Helyi szinteken a megyei prefektúrák feladata a megfelelő tájékoztatás és ellátás, ami akár nagyobb rendezvények elmaradását is eredményezheti.

fecsego.eu/ma.hu

Chaleur Le gouvernement français appelle à la solidarité dans la panique
26 juin 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, vie publique

Les périodes canoniques vont maintenant être régulières, peut-être vont-elles s’intensifier au cours des prochaines décennies en raison du changement climatique.
imprimer
taille de la police

Agnes Buzyn, ministre française de la Santé, a demandé un comportement responsable et une solidarité face à l’attaque de panique contre la France aujourd’hui, et a rejeté les allégations de l’opposition selon lesquelles le gouvernement ferait une campagne de précaution excessive.

“Il n’y a pas de bavardage particulier, les périodes canoniques vont devenir régulières, peut-être vont-elles s’intensifier au cours des prochaines décennies en raison du changement climatique”, a déclaré le ministre de la Santé après le gouvernement de mardi.

«Demandez aux gens de prendre leurs responsabilités, car ils doivent être attentifs à leurs voisins, aux gens de la rue, sans hésiter à donner de l’eau, un accès à des endroits frais. Je demande à chacun d’être responsable d’eux-mêmes, de leur famille et de leurs voisins », at-il ajouté.

Chrisitian Jacob, chef de la faction de l’Assemblée nationale républicaine de centre droit et du Pacte national dirigé par Marine Le Pen, a déclaré que le gouvernement “craignait les Français”, a déclaré que le chef du ministère estimait que des messages de précaution étaient essentiels.

“Le choeur de l’année dernière a provoqué 1 500 décès prématurés, mais nous avons été très prudents et avons envoyé tous les messages à la population”, a rappelé Agnes Buzyn. Tant que des “morts insignifiantes” surviennent à cause de la chaleur, les campagnes de précaution doivent se poursuivre.

Le service météorologique français a annoncé la dissipation de chaleur la plus élevée dans plusieurs régions des comtés français, indiquant que la France avait été frappée par une intensité inhabituelle à la fin du mois de juin, son sommet étant attendu jeudi et vendredi. Moins de temps est seulement sur la côte atlantique, en Bretagne et en Normandie.

À Paris, mardi après-midi, les thermomètres étaient à 34 degrés et, dans l’est du pays, les températures les plus élevées ont atteint 40 à 42 degrés à plusieurs endroits et ne sont pas tombées en dessous de 22 degrés la nuit. Après les journées les plus longues de juin, la nuit ne dure que quelques heures, ce qui n’est pas suffisant pour rafraîchir les bâtiments ou le corps humain.

Selon les prévisions de Météo-France, une des conséquences du soleil du dimanche est l’augmentation de la pollution de l’air. À Paris, le gouvernement local de la capitale a mis un parking gratuit jusqu’à la fin de la période du canal.

Dans les écoles françaises, les examens obligatoires de fin d’année pour les élèves de 16 ans seront reportés par le ministère de l’Éducation les jeudi et vendredi de la semaine prochaine.

La compagnie de chemin de fer d’Etat, la SNCF, fournit près d’un demi-million de bouteilles d’eau minérale et 200 000 colis de vivres aux passagers des gares ferroviaires qui subissent des retards ou des perturbations.

Les réseaux de magasins électroniques ont signalé que la demande de ventilateurs et de climatiseurs avait triplé par rapport à l’année précédente.

En France, quelque 15 000 personnes âgées, presque toutes seules, ont perdu la vie dans le canyon d’août. Les radios et télévisions françaises informent en permanence le public des mesures de précaution à prendre et informent librement toute personne à l’aide d’un numéro gratuit. recommandations pour le bon refroidissement des habitations et du corps humain. Au niveau local, les préfectures du comté sont chargées de fournir les informations et les soins appropriés, pouvant même entraîner l’échec d’événements majeurs.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |