< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Óriási a létszámhiány a kormányablakoknál, a Miniszterelnökség válságtanácskozást hívott össze

| Mobile | RSS

Óriási a létszámhiány a kormányablakoknál, a Miniszterelnökség válságtanácskozást hívott össze

2019. június 26.

SZERZŐ: 168 ÓRA

Válságtanácskozást hívott össze a hvg.hu információi szerint a Miniszterelnökség közszolgáltatásokért felelős államtitkára, hogy kitalálják, hogyan lehetne orvosolni a (főként a fővárosi) kormányablakoknál előállt durva létszámhiányt.

Ugyanis ha valaki próbált ügyet intézni az utóbbi hónapokban, ismeri a problémát: ingerült tömegek, lestrapált dolgozók, több órás várakozás – már ha egyáltalán akad aznapra sorszám.

Bár a kormányhivatalok hivatalosan tagadják, hogy munkaerőhiány lenne, a márciusi jogviszonyváltás után, amely március 1-jétől a minisztériumok és háttérintézményeik dolgozói mellett a kormányhivatalok köztisztviselőit is a megemelt munkaidővel és munkaterhekkel, de az alapszabadságok csökkenésével járó kormányzati szolgálati jogviszonyba sorolta át, trükkösen úgy határozták meg új létszámkereteiket, hogy az engedélyezett, a szükséges és a betöltött létszámokra vonatkozó adatok a korábbiakkal gyakorlatilag összevethetetlenek.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a hvg.hu-nak úgy saccolt: csak a fővárosban 615, országosan pedig több mint 4000 dolgozó hiányzik a járási és megyei kormányhivatalokból.

Boros Péterné szerint a központi és területi közigazgatásban már a 2018 nyarán elrendelt létszámstop miatt több mint 10 százalékos

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |