< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: TORDAI BENCE: „ÖNÖK EGYSZERŰEN SÖTÉTEK!”

| Mobile | RSS

TORDAI BENCE: „ÖNÖK EGYSZERŰEN SÖTÉTEK!”

Demokrata

Tordai Bence napirend előtti felszólalásában színekkel jellemezte az Orbán-kormányt az Országgyűlésben.

FOTÓ: MTI/SOÓS LAJOS, SZERK.

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint azzal, hogy Orbán Viktor megvétózta az unió 2050-es klímacéljait, bekerült a történelemkönyvekbe a legnagyobb klímabűnözők közé.

„Ott van Donald Trump és a hozzá hasonló korlátolt vagy cinikus sötét politikusok mellett”

– hangoztatta.

Szerinte a kormányfő a klímagyilkos kapitalizmust támogatja, mert fontosabb neki, hogy Mészáros Lőrinc vagyis saját maga szénerőműve termelhesse a profitot, minthogy gyermekeink és unokáink is élhessenek ezen a bolygón. Ez egy öngyilkos politika – fogalmazott, hozzátéve:

„Önök egyszerűen sötétek, önök szürkék, mint az a beton és az a térkő, amit a nagyvárosokba’ a kivágott fák helyére tolnak. Önök barnák, mint azok a rozsdazónák, amiket hagynak tovább rohadni ahelyett, hogy rekultiválnák, élővé tennék őket. Önök feketék, mint az a szén, amit Mészáros Lőrinc, vagyis Orbán Viktor erőművében égetnek el, hogy aztán hatalmas koromfelhőket bocsássanak ki”.

A Párbeszéd és az MSZP főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a programjára hívta fel a figyelmet, amelyben kiemelt helyen szerepel az új budapesti nagyerdő megteremtése.

„Mi már 2010-ben is zöldek voltunk, amikor önök még azt sem tudták, hogy a zöld, az nemcsak egy szín, hanem egy politikai áramlat is”

– okoskodott a Párbeszéd nevű törpepárt politikusa.

„Önök felelősek lesznek azért, hogyha élhetetlen lesz ez az ország, élhetetlen lesz ez a bolygó. (…) Önöket vádolom azzal, hogy klímagyilkosok, és egy kollektív öngyilkosságra készülnek, amibe mi nem egyeztünk bele. Ami ellen minden jószándékú, értelmes ember tiltakozik minden lehetséges eszközzel. Igen, ez egy vádbeszéd, és ezt a vádbeszédet mondják el minden klímatüntetésen, de ezt a vádbeszédet visszhangozzák a kiszáradt földek és az árvizek által elsodort házak is. Ezt a vádbeszédet visszhangozza minden fölösleges halál, minden elkerülhető korai halálozás és minden izzadságcsepp, ami ebben a nyári hőségben az emberek arcán legördül. Ez egy hosszú és egyre hangosabb vádbeszéd, és az ítélet is közeleg”

– zárta szenvedélyes, költőinek szánt gondolatait Tordai Bence.  

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azzal vágott vissza, hogy a képviselő olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, de belül vörös. A felszólalásnak pedig az az oka, hogy vesztésre állnak a roncsderbin, amit előválasztásnak neveznek – közölte, majd visszautasította a képviselő vádjait.

Szerinte ha Párbeszéd jelöltje lenne a főpolgármester, akkor ugyanaz történne, mint korábban a szocialista-liberális vezetés esetén, amikor a BKV 53 milliárd forint veszteséget termelt, a főváros pedig 217 milliárd forint adósságot halmozott fel úgy, hogy érdemi közlekedési és zöldberuházás nem fejeződött be ebben az időszakban.

fecsego.eu./demokrata.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |