< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Anthony Radev, a néha Orbán Viktorral ultizgató és a MOL vezérével barátkozó üzletember lehet a Corvinus elnöke///Anthony Radev, parfois avec Viktor Orbán Viktor et le leader du MOL, peut être le président de Corvinus

| Mobile | RSS

Anthony Radev, a néha Orbán Viktorral ultizgató és a MOL vezérével barátkozó üzletember lehet a Corvinus elnöke///Anthony Radev, parfois avec Viktor Orbán Viktor et le leader du MOL, peut être le président de Corvinus

– SZERZŐ: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA

Ma 14 órára Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány elnöke összehívta az egyetem dolgozóit és diákjait.

Információink szerint a tájékoztatón bejelentik, ki lesz az egyetem elnöke. A pozíció várományosa Anthony Radev.

Az Index egy korábbi elemzése szerint az üzletember „alighanem a kelet-közép-európai régió legtapasztaltabb felső vezetői tanácsadója”, egy globális tanácsadó cég (McKinsey & Co. tanácsadónak – a szerk.) „nagy tudású, helyi irányítója”, „közben egy intenzív társadalmi életet élő, szivarozó, whiskyző, vadászó partiarc”. A portréból az is kiderül, hogy nem csak az OTP-vezér Csányi Sándor és Hernádi Zsolt egyik legjobb barátja, hanem „olykor Orbán Viktorral is ultizik”. Radev a Mol-hoz köthető SEED nevű üzleti magániskolát vezette, bent ül a Mol Nyrt. igazgatóságában, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségében is.

A működtető alapítvány alatt lesz az egyetemnek egy elnöke, alatta dolgozik majd az egyetem vezetése, azaz a rektor, a kancellár (ha akar ilyen pozíciót a fenntartó) és a gazdasági vezető. Az elnök pozíciója tehát kulcsfontosságú.

Az Országgyűlés április 1-jén fogadta el a fenntartó alapítvány létrehozásáról és a kapcsolódó vagyonátadásról szóló törvényjavaslatot. Eszerint az egyetem vagyona átkerül az alapítványhoz, de főépületét megtarthatja az intézmény. Azt a 168 Óra írta meg először, hogy a Corvinust elveszik az Emberi Erőforrások Minisztériumától, és a tárca helyett alapítvány fogja működtetni. Palkovics László februárban jelentette be, hogy az Orbán-kormány 380 milliárd forintosalapítványt hoz létre a Corvinus fenntartására.

Májusban meg is történt a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány cégbírósági bejegyzése. Ezzel pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a felsőoktatási intézmény fenntartója. A bejegyzést Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezte.

fecsego.eu/168 óra

Anthony Radev, parfois avec Viktor Orbán Viktor et le leader du MOL, peut être le président de Corvinus
27 juin 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Nouvelles bavardes

  • AUTEUR: DONO ÓNODY-MOLNÁR

Aujourd’hui, à 14 heures, Zsolt Hernádi, président et chef de la direction de Mol, et président de la fondation chargée de la gestion de l’Université Corvinus de Budapest, a convoqué le personnel et les étudiants de l’université.

Selon nos informations, le prospectus annonce qui sera le président de l’université. La position est attendue par Anthony Radev.

Selon une analyse antérieure de l’indice, l’homme d’affaires “est probablement le consultant en management le plus expérimenté de la région Europe centrale et orientale”, un “grand dirigeant local” d’un cabinet de conseil international (McKinsey & Co., éd.), “Au cours d’une vie sociale, cigares, whisky, chasse au parti ». Le portrait révèle également que Sándor Csányi et Zsolt Hernádi, l’un des meilleurs amis du bureau du Procureur, sont l’un de ses meilleurs amis, mais aussi “parfois avec Viktor Orbán”. Radev dirigeait l’école privée SEED, qui est liée à Mol, et siège au conseil d’administration de Mol Nyrt, ainsi qu’à la présidence de la Fédération hongroise de football.

Sous la fondation, il y aura un président de l’université, sous la direction de l’université, à savoir le recteur, le chancelier (s’il veut occuper un tel poste) et le dirigeant économique. La position du président est donc cruciale.

Le 1er avril, le Parlement a adopté un projet de loi sur la création d’une fondation d’entretien et le transfert des actifs correspondants. Selon cela, les actifs de l’université sont transférés à la fondation, mais le bâtiment principal peut être conservé par l’établissement. Pour la première fois, Corvinus du ministère des Ressources humaines a écrit 168 heures et sera géré par une fondation plutôt que par le ministère. László Palkovics a annoncé en février que le gouvernement Orbán créerait une base de 380 milliards de dollars destinée au maintien de Corvinus.

En mai, la Fondation Maecenas Universitatis Corvini a été enregistrée auprès du tribunal de commerce. Ainsi, selon un communiqué du ministère de l’Innovation et de la Technologie, toutes les conditions juridiques sont devenues la base d’un établissement d’enseignement supérieur à compter du 1er juillet. La candidature a été créée par László Palkovics, ministre de l’Innovation et de la Technologie.

fecsego.eu/168 heures

Leave a Reply 241 megnézve, 1 alkalommal mai nap |