< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Időjárás-vihar-önkormányzatok Vihar – Kormányhivatal: csaknem kétezer káresemény történt Szabolcsban

| Mobile | RSS

Időjárás-vihar-önkormányzatok Vihar – Kormányhivatal: csaknem kétezer káresemény történt Szabolcsban

2019. június 28. | hozzászólás | Közélet

Csaknem kétezer káreseményt okozott a csütörtöki vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a térségi kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

MTI

    Mint írták, a károk felszámolása folyamatban van, a kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a károsultaknak segítséget nyújtson. Román István kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke a helyszíneken tájékozódik a vihar után kialakult helyzetről.
    Közleményük szerint a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok vis major kérelmeinek benyújtásához. A megyei agrárgazdasági kamarával együttműködve pedig megkezdődött a mezőgazdasági károk felmérése is. Azt is vizsgálják, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás.
    “Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, az önkormányzatok polgármesterei, munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén” – olvasható a közleményben. Hozzátették, a kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközt bevet, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet.
    A kormánymegbízott Seszták Oszkárral, a megyei közgyűlés elnökével közösen felhívást intézett a karitatív szervezetekhez, arra kérve őket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsenek a bajba jutottakon – írták.


Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |