< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Időjárás-vihar Vihar – Ötvenhárom településen dolgoznak a tűzoltók Szabolcsban

| Mobile | RSS

Időjárás-vihar Vihar – Ötvenhárom településen dolgoznak a tűzoltók Szabolcsban

Ötvenhárom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen közel háromszáz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó dolgozik a csütörtöki viharkárok felszámolásán – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője péntek este az MTI-vel.

    Dudás Szilvia elmondta, folyamatosan érkeznek az önkéntes egységek és a mentőszervezetek tagjai az érintett településekre, mellettük több megyéből további hivatásos tűzoltókat vezényeltek a kárhelyszínekre. A munkálatokat hatvan technikai eszköz segíti.
    A legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán vannak. A legtöbb munkát a kidőlt, lehasadt faágak eltávolítása és a megrongálódott tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítása adja – tette hozzá.
    Közölte: egyre több helyen van újra áram, harminckilenc település több mint tízezer fogyasztójánál azonban még nem állt helyre a szolgáltatás.


MTI

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |