< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Karate-Európapjátékok Európa Játékok – A karatés Tadissi és Hárspataki is bronzérmes

| Mobile | RSS

Karate-Európapjátékok Európa Játékok – A karatés Tadissi és Hárspataki is bronzérmes

2019. június 30. | hozzászólás | Sport

– A karateversenyek mindkét magyarja, Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is bronzérmet nyert vasárnap, a minszki Európa Játékok zárónapján.

    A magyarok nagyon hasonlóan kezdték a viadalt, egyaránt egy győzelemmel és két döntetlennel zárták a csoportmeccseket, s ugyanúgy a második helyen jutottak tovább az elődöntőbe, mellyel már biztos éremszerzőkké váltak.
    A délutáni elődöntős programban közvetlenül egymás után rendezték a magyar meccseket. Előbb a 67 kilogrammban szereplő Európa-bajnoki bronz-, világbajnoki ezüstérmes Tadissit szólították szőnyegre az olasz Luca Maresca ellen.
    A háromperces összecsapásból csupán 14 másodperc telt el, amikor az olasz egy gyors ütéssel meglepte a magyart, amivel 1-0-ás előnybe került. Később Tadissi hiába tett meg mindent, nem tudott értékelhető akciót csinálni, 14 másodperccel a vége előtt pedig ismét az olasz ütött pontot érően, és 2-0-ra győzött.
    “Az éremnek nagyon örülök. Korábban még soha nem tudtam multisporteseményen kijönni a csoportomból. Ugyanakkor persze kicsit dühít az elődöntő. Szoros meccs volt, ahogy a két korábbi csatánk is, melyek közül a tavalyit az Eb harmadik helyéért én nyertem” – nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves karatés.
    Rögtön őt követte Hárspataki Gábor, aki szintén nem kezdett jól, az ukrán Sztanyiszlav Horuna gyorsan pontot csinált rajta (0-1). A folytatásban ugyanakkor ő vette át a kezdeményezést, s a második percben két szép akcióval fordított. Az ukrán igyekezett, ment előre, ám úgy tűnt, a magyar megnyeri a meccset, amikor 11 másodperccel a vége előtt Horuna kézzel betalált. A 2-2-es döntetlen már az ukránnak kedvezett, mivel egyenlőnél az első pont szerzője a kedvezményezett. Hárspataki az utolsó pillanatokban ugyan nagy lendülettel megindult, ám nem járt sikerrel, sőt, az utolsó másodpercben letette a kezét, ellenfele pedig ismét talált (2-3).
    “Sajnálom a végét, én hibáztam, túlságosan magasan védekeztem és meglepett az ukrán” – mondta kissé letörten az MTI-nek Hárspataki. – “A végén még lett volna esélyem, menekülésért például inthették volna Horunát, ezért is eresztettem le a karom, de nem intették. Holnap azért valószínűleg jobban fogok örülni a bronznak.”
    Tadissi és Hárpsataki a magyar küldöttség 17. és 18. érmét szerezte meg (4 arany, 6 ezüst, 8 bronz) ezzel az Európa Játékokon.


MTI

Leave a Reply 417 megnézve, 1 alkalommal mai nap |