< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu / Blog article: Megérkeztek Trump tankjai Washingtonba(((Ils sont arrivés aux réservoirs de Trump à Washington

| Mobile | RSS

Megérkeztek Trump tankjai Washingtonba(((Ils sont arrivés aux réservoirs de Trump à Washington

Már a washingtoni Lincoln-emlékműnél állomásoznak azok a harckocsik és katonai járművek, amelyek csütörtökön, a július 4-i nemzeti ünnep alkalmából tartandó katonai parádén vonulnak fel.

Az Egyesült Államok legfontosabb nemzeti ünnepén a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését ünneplik, amelyben az  akkor tizenhárom brit kolónia kinyilvánította elszakadását Nagy-Britanniától.

Az idei július 4-i függetlenségi napi ünnepség azonban más lesz, mint a korábbiak. Az ünnepnap délutánján, még a koncert és a rendezvényt lezáró tűzijáték előtt katonai parádét tartanak. A helyszín a Lincoln-emlékmű, ahol szerda este már készen álltak a páholyok, ahová kormányzati tisztviselők, törvényhozók és republikánus személyiségek kaptak meghívást – számolt be a The Washington Post.

Trump két éve élőben nézhette a francia nemzeti ünnepen rendezett katonai parádét, és már ekkor felmerült benne az ötlet, hogy egy hasonló felvonulást tartsanak az Egyesült Államokban.

Az elnök Twitter-üzenetében minden idők legnagyobb show-ját ígérte, de nem mindenkinek tetszik a katonai parádé ötlete. A demokraták a magas költségek mellett azt vetik az elnök szemére, hogy a nemzeti ünnepet választási kampányának részévé teszi, és újraválasztási esélyeinek növelésére használja.

A washingtoni polgárokat az amerikai hadsereg napokkal korábban figyelmeztette, hogy ne essenek pánikba, ha harckocsikat látnak a főváros utcáin. Sajtóértesülések szerint M1 Abrams harckocsik, B–2-es bombázók, F–35-ös és F–22-es vadászrepülők is részt vesznek a bemutatón. Több százezer embert várnak a katonai parádéra.

fecsego.eu/híradó

Ils sont arrivés aux réservoirs de Trump à Washington
4 juillet 2019 | commentaires | Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu

Déjà au Lincoln Memorial à Washington, des chars et des véhicules militaires stationnés lors d’un défilé militaire qui se tiendra le jeudi 4 juillet seront stationnés.

La fête nationale la plus importante aux États-Unis célèbre la déclaration d’indépendance de 1776, au cours de laquelle les treize colonies britanniques de l’époque ont déclaré leur séparation de la Grande-Bretagne.

Cependant, la célébration du Jour de l’Indépendance du 4 juillet de cette année sera différente de la précédente. L’après-midi des vacances, il y aura un défilé militaire avant le concert et le feu d’artifice clôturant l’événement. Il s’agit du Lincoln Memorial, où la loge, où étaient invités des représentants du gouvernement, des législateurs et des personnalités républicaines, était prête mercredi soir, a annoncé le Washington Post.

Trump avait pu regarder le défilé militaire lors de la fête nationale française il y a deux ans et l’idée d’organiser un défilé similaire aux États-Unis était déjà là.

Le message Twitter du président promettait le plus grand spectacle de tous les temps, mais tout le monde n’aime pas l’idée d’un défilé militaire. Les démocrates, en plus des coûts élevés, ont décidé que le président voudrait que la campagne électorale fasse partie de la fête nationale et qu’il l’utilise pour augmenter ses chances de réélection.

Quelques jours auparavant, l’armée américaine avait averti les citoyens de Washington de ne pas paniquer lorsqu’ils voyaient des tanks dans les rues de la capitale. Selon les communiqués de presse, les batailles M1 Abrams, les bombardiers B-2, les chasseurs F-35 et F-22 sont également au programme. Des centaines de milliers de personnes attendent le défilé militaire.

fecsego.eu/híradó

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |