< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Húsevő baktériumok fertőznek az Egyesült Államok keleti partvidékén((Des bactéries carnivores infectent la côte est des États-Unis

| Mobile | RSS

Húsevő baktériumok fertőznek az Egyesült Államok keleti partvidékén((Des bactéries carnivores infectent la côte est des États-Unis

Húsevő baktériumoktól származó fertőzés bukkant fel az Egyesült Államok keleti partvidékén, az amerikai médiumok a napokban több ilyen esetről beszámoltak.

A CBS televízió a floridai Santa Rosa Beachen történt megbetegedésről számolt be csütörtökön sugárzott riportjában. Az áldozat, Tyler King a lakásához közeli tóhoz kirándult, és visszatérőben azt észlelte, hogy feldagadt a karja, majd lassan kékeslila színűvé sötétedett. Azonnal orvoshoz ment, aki megállapította, hogy a vibrio nevű, húsevőként ismert ritka baktérium fertőzte meg. Az orvosok szerint szinte bizonyosan a vízben fertőződött meg. A fiatal férfi életét megmentették, lábadozik.

A CBS felidézte, hogy a múlt hónapban egy 77 éves floridai nőt – miután megvágta a lábát a tengerparton – szintén húsevő baktérium támadott meg. Lynn Flemingnek kisebb dudor keletkezett a lábán, de mivel nem tulajdonított neki jelentőséget, csak két héttel később fordult orvoshoz. Már nem lehetett megmenteni az életét.

A CBS egészségügyi szakértője, David Agus szerint

a part menti tengervizek egyre jobban felmelegednek, és ezzel ideális környezetet kínálnak a baktériumnak. “Vagyis a felmelegedéssel megnőtt az ilyen jellegű fertőzések kockázata”

– fogalmazott az orvos. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy különösen azok az idősebb emberek vannak veszélyben, akiknek az immunrendszere meggyengült, továbbá cukor- vagy rákbetegek. “De nem kell félni a tengertől, csak legyünk tisztában a veszélyekkel is” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy csakis az azonnali orvosi ellátás mentheti meg a beteget.

A The Washington Post című lap szerdai száma arról adott hírt, hogy egy marylandi asszonynak a fiát kellett kórházba vinnie, miután a népszerű marylandi üdülőhelyen, Ocean Cityben nyaraltak, és a fürdés után a gyereken piros foltok jelentek meg. A fiút szintén húsevő baktérium támadta meg, egyelőre még kórházban kezelik.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési hivatal (CDC) munkatársa a Fox televíziónak nyilatkozva közölte: a vibrio baktérium többnyire az Egyesült Államok keleti partvidékének vizeiben tenyészik. Elmondta, hogy a húsevő baktériummal megfertőzöttek közül minden harmadik beteg belehal a fertőzésbe. A CDC adatai szerint 2010 óta évente 700-1200 vibriofertőzést regisztrálnak.

atv.hu/MTI

Des bactéries carnivores infectent la côte est des États-Unis
5 juillet 2019 | commentaires | Non classé

Une infection par une bactérie carnivore est apparue sur la côte est des États-Unis;

CBS Television a annoncé une maladie signalée jeudi à Santa Rosa Beach, en Floride. La victime, Tyler King, s’est rendue dans un lac proche de son appartement. Il a remarqué que son bras était enflé et qu’il est devenu lentement bleu violet. Il s’est immédiatement rendu chez un médecin qui a découvert que la bactérie rare appelée vibrio, appelée carnivore, était infectée. Les médecins disent qu’ils étaient presque certainement infectés par de l’eau. La vie du jeune homme a été sauvée et récupérée.

CBS a rappelé que le mois dernier, une femme de la Floride âgée de 77 ans – après s’être coupé le pied sur la plage – a également été attaquée par une bactérie carnivore. Lynn Fleming avait une petite bosse sur la jambe, mais comme elle ne lui accordait aucune importance, elle ne s’est tournée vers son médecin que deux semaines plus tard. Il n’était plus possible de sauver sa vie.

David Agus, expert de la santé pour la CBS

Les eaux marines côtières se réchauffent et offrent un environnement idéal pour les bactéries. "C'est-à-dire que le risque de telles infections a augmenté avec le réchauffement"

Le docteur a dit. Dans le même temps, il a souligné qu’il existe en particulier des personnes âgées dont le système immunitaire est affaibli et qui souffrent de diabète ou de cancer. “Mais vous n’avez pas besoin d’avoir peur de la mer, mais de prendre conscience des dangers”, a-t-il ajouté, ajoutant que seuls des soins médicaux immédiats pourraient sauver le patient.

Le mercredi dans le Washington Post, une femme du Maryland a dû emmener son fils à l’hôpital après avoir passé l’été dans la station balnéaire du Maryland à Ocean City, après s’être baignée de taches rouges. Le garçon a également été attaqué par une bactérie carnivore et est toujours en cours de traitement à l’hôpital.

Le département américain d’épidémiologie et de prévention des maladies (CDC) a déclaré à Fox Television que la bactérie Vibrio se trouvait principalement dans les eaux de la côte est des États-Unis. Il a dit que tous les tiers des personnes infectées par une bactérie carnivore sont décédées des suites d’une infection. Selon les données du CDC, 700 à 1200 Vibriophies sont enregistrées chaque année depuis 2010.

atv.hu/MTI

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |