< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Lemondott Hadházy Ákos, esik szét Márki-Zay mozgalma

| Mobile | RSS

Lemondott Hadházy Ákos, esik szét Márki-Zay mozgalma


ITTHON

Lemondott Hadházy Ákos, esik szét Márki-Zay mozgalma

ITTHON hvg.hu 2019. július. 04. 07:27

A Népszava szerint egymást érik a mozgalmon belüli botrányok, feszültségek.

Lemondott Hadházy Ákos a Márky-Zay Péter-féle mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki posztjáról, így már két ember távozott a héttagú elnökségből, írja a Népszava. A politikus elismerte, de nem akarta kommentálni a hírt, szerinte a mozgalomnak a jelenlegi helyzetében nincs jó esélye céljai elérésére.

A lap úgy tudja, más is fontolgatja lemondását a vezetőségből. Sok a személyi ellentét, egyesek szerint kialakult egy belső kör Márki-Zay, Lukácsi Katalin és Kész Zoltán részvételével, akik nem mindent osztanak meg a többiekkel, és inkább jobboldaliak. A mozgalom pedig elvileg politikasemleges, az ideológiai törésvonalak felett lebeg.

Állítólag vannak gondok a mozgalom gazdálkodási információihoz való hozzájutással, és Dömsödi Gábor sem tudja érdemben ellátni kommunikációs feladatait, írja a lap. Az MMM által életre hívott Kossuth Körök sem olyan számban alakultak meg, mint számítottak rá, és Nagykőrösön a helyi Kossuth Körrel szembemenve Márki-Zay egy jobbikos politikust, Zágráb Nándort jelentette be mint az MMM támogatottja. A lap nem érte el a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Az MMM január 1-jén indult el hivatalosan, szándéka, hogy minden településen egy hiteles polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket tudjon állítani a 2019-es önkormányzati választásokra. A mozgalom alapító tagjai között van a hódmezővásárhelyi polgármesteren kívül Hadházy Ákos, Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Magyar György, Mellár Tamás és Üveges Gábor. Hadházy mellett Ábrahám is kilépett már.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |