< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Különös rekordokat állít fel a román Malév///Romanian Malév stabilește înregistrări speciale

| Mobile | RSS

Különös rekordokat állít fel a román Malév///Romanian Malév stabilește înregistrări speciale

Ha nem is kiugró teljesítményével, elképesztő vezetőváltásaival bekerülhet a rekordok könyvébe Románia nemzeti légitársasága, a Tarom. Van olyan igazgató, aki két hétig “vezette” a vállalatot.

szerző:Barabás Júlia, Fotó: Reuters

A jobb létre szenderül Malév romániai megfelelője, a Tarom 2016 tavasza óta már a nyolcadik vezérigazgatóját fogyasztja. Az eddigi eredmény: csökkenő utasszám és piaci részesedés, hatalmas deficit. Úgy tűnik, a Tarom ezzel az igazgatófluktuációval bekerülhetne a Guiness Rekordok Könyvébe – derül ki a Maszol háttéranyagából.

Sztrájkot hirdettek szerdára a ferihegyi légiforgalmi Irányítók

A korábban a cégnél irodavezetőként dolgozó Madalina Daniela Mezei személyében június végén új vezérigazgatót kapott az állami légitársaság. Újabb világrekordgyanús körülmény, hogy Mezei március óta a negyedik vezérigazgató a Taromnál.

A bajok a 2000-es évek második felében kezdődtek a cégnél. Látva a halmozódó veszteséget 2012-ben Christian Heinzmann személyében egy belgát neveztek ki a szállítási minisztériumnak alárendelt cég élére. A menedzser havi 14 ezer eurót (4,5 millió forint) keresett, ám teljesítménye távolról semmivel sem volt jobb, mint hazai elődeié.

Ámokfutás

A Tarom vesztesége ugyan mérséklődött, de ez sem feltétlenül Heinzmann érdeme, nagyobbrészt annak volt betudható, hogy időközben jelentősen csökkent a kőolaj világpiaci ára, s ezzel a Tarom üzemanyagköltsége. Eközben tékozló koldusként nagy pénzeket költöttek marketingre, részben névtelen bloggerek által folytatott propagandára.

Heinzmann ámokfutása 2016 tavaszán ért véget, s elkezdődött az ideiglenes igazgatók jövés-menése. A sort a Tarom volt pénzügyi igazgatója kezdte, aki márciustól augusztusig volt a cég első embere, őt egy az energiaiparból igazolt vezető követte, aki hat hónapot bírt ki a Tarom élén. Az utána kinevezett főnök 2017 februárjában az Olténia Országos Lignitvállalattól érkezett, aki szintén nem Tarom igazgatóként ment nyugdíjba.

Őrült staféta

Ugyanebben az évben augusztusban egy pilóta lépett a helyére, aki két hónap alatt rájött, hogy sokkal jobban ért a repülőgépek, mint a légitársaság vezetéséhez, s visszatért a pilótafülkébe. Utódja a Tarom Tel-Aviv-i kirendeltségének vezetője lett, aki egy hónap után átadta a helyét egy sikeres személyautó-kereskedőnek. Őt követte az igazgatói székben idén márciustól négy vezető, akik közül az egyik két hétig állt a cég élén.

A Tarom tavaly 130 millió lej (8,7 milliárd forint) deficitet könyvelt el, amivel a 2009 óta halmozódó veszteségállomány 1,73 milliárd lejre (116 milliárd forint) duzzadt. Az állami vállalat vergődését jól illusztrálja az a tény, hogy tavaly csak 2,7 millió utast szállított, míg a romániai piacvezető Wizz Air 8,3, a román fapados társaság, a Blue Air pedig 5 milliót.

fecsego.eu/napi gazdaság

Romanian Malév stabilește înregistrări speciale
8 iulie 2019 | comentarii | europarl.europa.eu/news/ro, europarl.hu, Știri de discuții

Dacă nu reușești să intri în cartea de înregistrări cu performanțele sale remarcabile, schimbările naționale uimitoare, compania aeriană națională, Tarom. Există un director care a condus compania timp de două săptămâni.

de Barabás Júlia, Foto: Reuters

Crearea mai bună Echivalentul român al lui Malév, Tarom, își consumă al optulea CEO din primăvara anului 2016. Rezultatul până în prezent este o scădere a numărului de pasageri și a cotei de piață, un deficit imens. Se pare că Tarom ar putea intra în Cartea Recordurilor Guinness cu această conducere – în conformitate cu fundalul lui Masol.
Controlorii de trafic aerian Ferihegy au anunțat miercuri o grevă

La sfârșitul lunii iunie, Madalina Daniela Mezei, care anterior a lucrat ca manager de birou, a primit un nou director general al companiei aeriene de stat. O altă suspiciune la nivel mondial este că Mezei a fost al patrulea CEO din martie la Tarom.

Problemele au început în a doua jumătate a anilor 2000. Văzând pierderile cumulate din 2012, Christian Heinzmann a numit personal un ministru belgian Ministerului Transporturilor subordonat Ministerului Transporturilor. Managerul a câștigat 14 mii de euro pe lună (4,5 milioane forinți), dar performanța sa a fost mult mai bună decât predecesorii săi domestici.

amoc

Pierderea a scăzut aceeași Tarom, dar acest lucru nu este neapărat Heinzmann merită o mai mare parte a fost atribuită redus semnificativ între timp prețul de pe piața mondială a petrolului brut, și, astfel, costul combustibilului Tarom. Între timp, ca un cerșetor risipitor, au fost cheltuite mari bani pentru marketing, parțial pe propagandă de bloggeri anonimi.

Heanzmann a terminat în primăvara anului 2016, iar sosirea directorilor temporari a început. Linia a fost început în directorul financiar al Tarom, care a fost primul om al companiei din martie până în august, el este un lider dovedit în industria energetică au urmat exemplul, care a avut șase luni de Tarom la cârmă. Șeful numit în februarie 2017 a venit de la Compania Națională de Lignit din Oltenia, care, de asemenea, nu sa pensionat în calitate de Director al Taromului.

Transmisie nebună

În același an în luna august, un pilot a avut loc, care a dat în două luni, pentru a înțelege mai bine aeronava ca conducerea companiei aeriene, sa întors în cabina de pilotaj. Succesorul său a devenit șeful filialei Tarom din Tel Aviv, care și-a dat locul la un dealer de mașini de succes după o lună. El a fost urmat de patru lideri în biroul directorului în luna martie, dintre care unul sa aflat în fruntea companiei timp de două săptămâni.

Tarom a inregistrat anul trecut venituri de 130 de milioane de lei (8,7 miliarde HUF) deficit, punând pierderea cumulată începând cu anul 2009, stocurile de umflat 1,73 miliarde de lei (116 miliarde HUF). luptele companiei publice sunt bine ilustrate de faptul că anul trecut a fost expediat doar 2,7 milioane de pasageri, în timp ce liderul de piață în România, Wizz Air 8.3, compania românească companiei aeriene Blue Air bugetul este de 5 milioane de euro.

fecsego.eu/day farm

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |