< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Makón jégben álltak a tehenek, Algyőn egy nap alatt 77,1 milliméter esőt mértek – videó

| Mobile | RSS

Makón jégben álltak a tehenek, Algyőn egy nap alatt 77,1 milliméter esőt mértek – videó

2019. július 10. | hozzászólás | Közélet

delmagyar.huMTI

Csongrád megye – Szegeden több helyen dőltek ki fák, törtek le ágak.

Olvasónk, Tóth Béla arra hívta fel a figyelmet: Algyőn összességében 77,1 mm napi csapadékot mért az ATIVIZIG.

Másik szegedi olvasónk, Sezo arról küldött videót, hogyan szakad rá kis híján egy faág egy elhaladó autóra.

Makóra jégesőt hozott tegnap a szupercella, ami késő délután-kora este érte el a Dél-Alföldet. A Makón élek facebook csoportba posztolták az alábbi képet, amin jól látszik, hogy a teheneket is meglepte a városra lezúduló jégeső.

Fotó forrása: facebook/Makón élek

Algyőn fél óra alatt 51 milliméter esőt mértek vasárnap délutánírja az Index.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint Szegeden több helyen dőltek ki fák, törtek le ágak. A Berlini körúton például a trolivezetéket is leszakította egy méretes ág.

Csongrád megye más településein, például Algyőn, Apátfalván, Deszken és Földeákon is szükség volt tűzoltói beavatkozásra a viharkárok felszámolása érdekében.

Országszerte kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, villanyvezetékekhez riasztották a tűzoltókat, a Somogy megyei Lakócsán kidőlt villanyoszlopok miatt szünetel az áramszolgáltatás – közölte Mukics Dániel, az OKF szóvivője vasárnap.

Lakócsán több villanyoszlop is kidőlt, ezért a faluban átmenetileg nincs áram, ez összesen 275 fogyasztási helyet érint – tette hozzá a szóvivő.

Eddig országszerte mintegy 80 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharral összefüggésben, szinte minden esetben kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz kellett kivonulni.

Budapesten a III. kerületben a Nánási úton az erős szél kettétört és leszakított egy villanyvezetéket, a Szél utcában pedig egy épület tetejére dőlt fa. A XVII. kerületi Várvíz utcában távközlési kábelre, míg a XI. kerületi Karolina úton egy másik fára zuhant egy-egy fa.

Békés megyében főként Békéscsabáról és Gyuláról kaptak a szokásosnál sokkal több riasztást a tűzoltók. Ott is elsősorban a kidőlt fák okoznak gondot, de Gyulán egy sportlétesítmény tetejét is megbontotta az erős szél.

Zala és Somogy megyében is adott munkát a vihar a tűzoltóknak. Szőkedencsen egy nagy fa dőlt a 7-es főútra, Zalakomáron kidőlt fa zárta el a Rákóczi utcát, Barcson, a Semmelweis utcában pedig az erős szél gyökerestől kifordított egy fenyőt, amely egy ház tetejére dőlt – közölte Mukics Dániel.

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 46 megnézve, 1 alkalommal mai nap |